Ministarstvo finansija: Kreditni rejting će biti očuvan ili popravljen

Standard and Poor’s (S) nedavno je potvrdio dugoročni i kratkoročni kreditni rejting Crne Gore, koji je na nivou BB-/B, ali je revidirao izglede iz stabilnih u negativne
3 komentar(a)
Standard & Poor's, Foto: Theguardian.com
Standard & Poor's, Foto: Theguardian.com
Ažurirano: 06.01.2014. 13:47h

Kreditni rejting Crne Gore, biće, kako očekuju u Ministartsviu finansija, očuvan ili popravljen.

"Očekujemo da rejting agencije prepoznaju napore koje Vlada ulaže u cilju stabilizovanja finansija, odnosno poboljšanja fiskalnih parametara i konkretne rezultate koji se ostvaruju u toj oblasti", kazali su agenciji Mina-business iz Ministarstva.

Takođe, kako su dodali, Vlada će se u narednom periodu još intenzivnije posvetiti strukturnim reformama, koje će rezultirati unaprijeđenjem konkurentnosti na mikro i makro nivou, što će, uz realizaciju već izvjesnih krupnih infrastrukturnih projekata, doprinijeti dostizanju višeg stepena fiskalne, makroekonomske i ukupne finansijske stabilnosti.

Bonitetna agencija Standard and Poor’s (S&P) nedavno je potvrdila dugoročni i kratkoročni kreditni rejting Crne Gore, koji je na nivou BB-/B, ali je revidirala izglede (outlook) iz stabilnih u negativne.

Agencija Moody’s u svom posljednjem izvještaju nije mijenjala kreditni rejting Crne Gore koji je već dvije godine na nivou Ba3.

Bonus video: