Privrednici o poslovnom ambijentu: Administracija spora, radnici neobučeni

Strateškim Izvještajem “Stvaranje ambijenta za održivi razvoj u Crnoj Gori” anketirano je 200 crnogorskih poslodavaca iz različitih djelatnosti
76 pregleda 4 komentar(a)
poslovni ljudi, Foto: Shutterstock
poslovni ljudi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.01.2014. 06:58h

Crnogorska administracija, i na državnom i lokalnom nivou, je, po mišljenju privrednika, spora i neljubazna, a ponašanje njenih predstavnika je neprikladno, pokazalo je istraživanje koje je sprovela Unija poslodavaca (UPCG) u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada.

Strateški Izvještaj “Stvaranje ambijenta za održivi razvoj u Crnoj Gori” u kojem je anketirano 200 crnogorskih poslodavaca iz različitih djelatnosti pokazao je da većina preduzeća nije informisana o postojanju efikasnih, nezavisnih institucija odgovornih za borbu protiv korupcije i procesuiranje žalbi.

“Prema Vladinoj studiji o biznis liderima u CrnojGori iz 2010. godine preduzeća imaju izraženiji negativni stav po pitanju javne administracije u odnosu na onaj po pitanju korupcije, pravnih troškova ili slabe infrastrukture. Razlozi su uglavnom u ponašanju zaposlenih u javnim institucijama koje karakteriše sporost, neljubaznost, neprikladno ponašanje, nedostatak profesionalizma i motivacije”, navodi se u Izvještaju.

Opširnije čitajte u izdanju "Vijesti nedjeljom" od 5. januara

Bonus video: