Žugićev šura glavni poreski inspektor

Prije novog unapređenja Siniše Kovačevića, bolju poziciju je dobio i kadar DPS-a Nikola Kovačević, koji je takođe šura ministra finansija
426 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 18:52h

Vlada je na predlog ministra finansija Radoja Žugića nedavno imenovala Sinišu Kovačevića za glavnog crnogorskog poreskog inspektora. On je na čelu Sektora za praćenje poreskih propisa i inspekcijski nadzor i Odsjeka za inspekcijski nadzor Poreske uprave (PU).

Kovačević, koji je šura ministra Žugića, diplomirani je ekonomista i od aprila ove godine obavljao je funkciju šefa Poreske uprave u Baru.

Radio je u Direkciji javnih prihoda od 1994. do 1995. godine, a u Upravi policije od tada do aprila ove godine.

Direktor Poreske uprave Milan Lakićević je, odgovarajući krajem marta na pitanje “Vijesti” da li je Sinišu Kovačevića za šefa barske PU preporučila rodbinska veza sa ministrom finansija ili stručne reference u borbi protiv privrednog kriminala u policiji, rekao da je to bila isključivo njegova odluka “na bazi referenci i radne biografije kandidata”.

“Siniša Kovačević je u svom dosadašnjem radu u Upravi policije - sektor za privredni kriminalitet, pokazao izuzetne sposobnosti, visok stepen profesionalizma, hrabrost i odlučnosti da se bori sa svim vidovima kriminala. Rezultati njegovog dosadašnjeg rada kao i bezrezervna opredijeljenost za zakonitost i poštovanje Etičkog kodeksa su najvažnije reference Kovačevića. Lično, ja bih volio da imam mogućnosti da sve kadrove sa referencama koje su slične Kovačevićevim zaposlim u PU”, rekao je tada Lakićević.

Prije novog unapređenja Siniše Kovačevića, bolju poziciju je dobio i kadar DPS-a Nikola Kovačević, koji je takođe šura ministra finansija. Njega je Skupština, odnosno vladajuća koalicija, ljetos izabrala za člana Senata Državne revizorske institucije (DRI).

Bonus video: