MRSS: Nijesmo plasirali pogrešne informacije o zatvaranju agencija

„Nakon kontrole, utvrđeno je da Trenkwalder agencija ne ispunjava uslove vezane za prostor, kadar i opremu"
373 pregleda 1 komentar(a)
Veliša Stamatović, Foto: Luka Zeković
Veliša Stamatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.12.2013. 17:07h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) nije napravilo grešku niti je plasiralo informacije u pogrešnom pravcu, u saopštenju o zatvaranju 11 agencija za zapošljavanje, kako su to naveli iz Trenkwalder agencije, kaže se u reagovanju MRSS.

Poslodavci traže rupe: Prvi dan usijao telefone agencija za posredovanje >>>

Iz tog Vladinog resora kazali su da cilj informaisanja javnosti o njihovim aktivnostima nije prouzrokovanje ekonomsko-finansijskih ili drugih posljedica po reputaciju agencija koje se bave zapošljavanjem, već istinito infomraisanje javnosti o aktivnostima koje sprovode zaposleni u ovoj instituciji.

“Kao što je rečeno u saopštenju, komisija MRSS obavila je u decembru ove godine kontrolu 16 agencija za zapošljavanje u pogledu ispunjavanja uslova za obavljanje poslova zapošljavanja, a koje su u prethodnom periodu dobile dozvolu za rad“, navodi se u saopštenju Ministarstva. Prema njihovim riječima, tako je kontorlisana i agencija Trenkwalder kadorvske usluge iz Budve, koja je rješenjem MRSS od 6. septembra 2011. godine dobila dozvolu za rad za poslovnu jedinicu u Podgorici, sa sjedištem u ulici Slobode broj 74. „Nakon kontrole agencije u Podgorici utvrđeno je da ne ispunjava uslove vezane za prostor, kadar i opremu, na osnovu čega je MRSS 18.decembra ove godine donijelo rješenje da se Ageniciji za zapošljavanje Trankwalder u ulici Slobode, koja posluje u sastavu Trenkwader kadrovske usluge iz Budve oduzme dozvola za rad izdata 6.09.2011. godine”, navodi se u saopštenju. Iz Ministarstva su kazali da, je shodno tome, u njihovom saopštenju navedeno da je donijeto rješenje o oduzimanju dozvola za rad agencijama za zapošljavanje, među kojima je i agencija Trenkwalder iz Podgorice, koja je dobila dozvolu za rad za obavljanje poslova zapošljavanja 6.09.2011. godine i koja je bila na snazi sve do donošenja rješenja o oduzimanju dozvole 18. decembra.

„Prema podacima MRSS, koje vodi registar izdatih dozvola za rad, agencija nije bila ugašena, sve dok nije donijeto rejšenje o oduzimanju iste, a ne kako se navodi u demantu Stamatovića da je prestala sa radom 29. marta2012. godine, zbog registracije nove agencije“

Bonus video: