Radnici "Metalac montavara" razočarani u Đukanovića

Radnici su poručili da će nastaviti sa štrajkom glađu, a mnogi su blizu odluke da borbu za svoja prava nastave i štrajkom žeđu
69 pregleda 0 komentar(a)
Metalac štrajk, Foto: Ivan Petrušić
Metalac štrajk, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.12.2013. 08:02h

Radnici nikšićkog Montavar Metalca, koji osmi dan štrajkuju glađu u krugu fabrike tražeći isplatu zaostalih zarada, povezivanje staža i pokretanje proizvodnje, nezadovoljni su odgovorom premijera Mila Đukanovića koji ih je uputio na Ministarstvo ekonomije.

"Mislim da ne treba ni kod koga pospješivati nadu da postoje neka mjesta gdje se čarobnim štapićem rješavaju problemi koji su posljedica ili slabosti u sistemu ili lošeg upravaljanja određenim pitanjima. To pitanje je pod tretmanom Ministarstva ekonomije i ja vjerujem da će ministar ekonomije u komunikaciji sa nadležnima u tom preduzeću uspjeti da ponudi rješenje koje će sačuvati to preduzeće u narednom periodu", kazao je Đukanović na Žabljaku komentarišući zahtjeve radnika Metalca.

Radnici su poručili da će nastaviti sa štrajkom glađu, a mnogi su blizu odluke da borbu za svoja prava nastave i štrajkom žeđu.

"Mi smo od juče razočarani i nemamo nadu da će se situacija promijeniti. Zato ne odustajemo, nemamo kud. Od sada radnici insistiraju da se ne zove ni bolnica. Ne odustajemo ni po cijenu života", kazao je u ime radnika Spasoje Jakić.

Oni su ogorčeni što ih Đukanović nije ni pomenuo tokom premijerskog sata kada je odgovarao na pitanje poslanika SNP-a Srđana Milića koje se odnosilo na njihov status.

Radnici nijesu dobili odgovor gdje je kredit od 1,5 miliona za pokretanje proizvodnje i izmirivanje obaveza prema zaposlenima, za koji je garantovala Vlada.

Bonus video: