Pri kraju sanacija tri tunela na putu Podgorica-Kolašin

Kod tunela 4 i 10 završene su tunelske obloge i preostali su radovi na kolovozu. Završni radovi asfaltiranja i frezanja nastavljeni su danas
99 pregleda 2 komentar(a)
Tunel, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Tunel, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 21.12.2013. 18:39h

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin završava se sanacija tri tunela i od početka naredne sedmice više neće biti obustava saobraćaja, najavio je resorni ministar Ivan Brajović.

On je danas obišao gradilišta na magistralnom putu Podgorica – Kolašin gdje su u toku finalni radovi u okviru rekonstrukcije tunela 2, 4 i 10.

Kod tunela 4 i 10 završene su tunelske obloge i preostali su radovi na kolovozu. Završni radovi asfaltiranja i frezanja nastavljeni su danas.

"Ugovorena vrijednost radova za tunel 4 bila je oko 300 hiljada EUR, a za tunel 10 – 440 hiljada EUR, a radovi su izvedeni u tri faze. Rekonstrukcija tunela broj 2 je završena i sredstva u iznosu od 580.000 eura su realizovana u 4 faze", saopšteno je iz Ministarsva.

Brajović se izvinio svim građanima korisnicima ovog putnog pravca i zahvalio na strpljenju koje su imali prethodnih mjeseci tokom izvođenja radova.

„Zadovoljstvo mi je što mogu da saopštim da su radovi veoma kvalitetno završeni i od početka naredne sedmice više neće biti obustava saobraćaja“, najavio je Brajović.

Radovi su finansirani iz kapitalnog budžeta u okviru Programa eliminisanja posljedica od poplava na magistralnim i regionalnim putevima. Radove na prva dva tunela izvela je firma Bemax, dok je tunel 2 rekonstruisala građevinska firma Romania Putevi iz Sokolca.

Bonus video: