Cetinje:Rusi zainteresovani za investiranje kroz olakšice

Nesterenko je posebno interesovanje iskazao za projekat izmještanja ikone bogorodice Filermose, jer su turisti iz Ruske Federacije zainteresovani za vjerske sadržaje i duhovno nasljeđe
0 komentar(a)
Andrej Nesterenko, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Andrej Nesterenko, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 18.12.2013. 12:24h

Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, Andrej Nesterenko, kazao je da u ruskom privrednom sektoru postoji interesovanje za investiranje u Crnoj Gori, a upravo olakšice i stimulansi, poput onih koje je ponudila Prijestonica Cetinje, jedan su od ključnih mehanizama u cilju privlačenja investicija.

Nesterenko je to kazao prilikom posjete Cetinju, gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem, koji ga je upoznao sa predstojećim aktivnostima i planovima grada.

Ruski ambasador je posebno interesovanje iskazao za projekat izmještanja ikone bogorodice Filermose, navodeći da su turisti iz Ruske Federacije izuzetno zainteresovani za vjerske sadržaje i duhovno nasljeđe.

Poseban dio razgovora odnosio se na pitanje bivšeg ruskog poslanstva. Ambasador Nesterenko iskazao je zadovoljstvo činjenicom da će to zdanje naredne godine biti rekonstruisano, te da će u njemu djelovati Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Bogdanović i Nesterenko su razmatrali i mogućnosti otvaranja ruskog kulturnog predstavništva na Cetinju, po ugledu na već uspostavljeni Francuski ugao „Frederik Rosif“ i Američku čitaonicu.

Ambasador Ruske Federacije predložio je da Cetinje naredne godine bude domaćin velike izložbe u čast dinastija Romanov i Petrović i njihovih istorijskih veza, što je naišlo na podršku gradonačelnika Bogdanovića.

Bonus video: