Masoničić i Popović bi na čelo Skupštine SSCG

Kandidatura Popovića i Masoničića iznenadila je i razočarala dio članstva SSCG i njegove zaposlene
87 pregleda 21 komentar(a)
Masoničić i Popović, Foto: Luka Zeković
Masoničić i Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2013. 21:41h

Konstitutivna sjednica Skupštine Saveza sindikata, koja je trebalo da bude održana u četvrtak, odložena je iz proceduralnih razloga kako bi novoizabrani Nadzorni i Statutarni završili sve pripreme.

Sekretar SSCG Vidak Đuranović kazao je da je produžen i rok do kojeg se mogu predati kandidature za predsjednika Skupštine do danas u 15 časova, kao i da se još nijesu dogovorili kada će biti održana konstitutivna sjednica. On nije želio ni da precizira ko je do sada predao kandidaturu.

Prema informacijama “Vijesti”, do juče je bilo predato nekoliko kandidatura među kojima su dosadašnji predsjednik Skupštine Danilo Popović i donedavni generalni sekretar SSCG Zoran Masoničić, kao i predsjednik podgoričkog povjereništva Goran Dragović i predsjednik Sindikata Javnog servisa SSCG Branko Vujisić. Skupština je važna institucija SSCG, koja rukovodi ovom radničkom organizacijom između dva kongresa i donosi sve važne odluke.

Kandidatura Popovića i Masoničića iznenadila je i razočarala dio članstva SSCG i njegove zaposlene koji su smatrali da su izborom novog generalnog sekretara Marka Nikčevića, na Kongresu prije mjesec dana, započeti reformski procesi i da neće biti povratka na staro.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 13. decembra

Bonus video: