Radnici Montavara prekinuli sa jednosatnim protestima

"Nastavićemo sa štrajkom u krugu fabrike, a u ponedjeljak ćemo održati novi zbor na kome ćemo odlučiti šta dalje", kazao je predsjednik Štrajkačkog odbora Spasoje Jakić
125 pregleda 1 komentar(a)
Montavar radnici, Foto: Ivan Petrušić
Montavar radnici, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.12.2013. 12:04h

Radnici nikšićke Metalne Montavar inženjeringa, koji štrajkuju od 25.novembra, odlučili su da prekinu sa jednosatnim protestima u Podgorici i Nikšiću nakon obećanja ministra ekonomije Vladimira Kavarića da će im pomoći .

"Nastavićemo sa štrajkom u krugu fabrike, a u ponedjeljak ćemo održati novi zbor na kome ćemo odlučiti šta dalje, pošto se nadamo da će do tada ministar Kavarić nešto uraditi da nam pomogne”, kazao je predsjednik Štrajkačkog odbora Spasoje Jakić.

Radnici, njih 104, zahtijevaju rješavanje pravnog statusa, isplatu zaostalih zarada, prije tri mjeseca su primili polovinu majske, povezivanje radnog staža i pokretanje proizvodnje.

Metalac je 2004. godine za 450.000 eura kupila mariborska firma Metalna Nova, vlasništvo Gorana Mladenovića, i naziv preduzeća je promijenjen u Montavar Metalac.

Prošle godine Mladenović je prodao matičnu firmu, a pod okriljem Metalca formirana je nova Metalna Montavar inženjering koju je, prema riječima zaposlenih, preuzeo Nikola Furundžić.

Bonus video: