Predstavnici Montenegro Biznis Alijanse posjetili srednjoškolce u Šavniku i na Žabljaku

Modaliteti pokretanja sopstvenog biznisa
57 pregleda 1 komentar(a)
Montenegro Biznis Alijansa, Foto: Obrad Pješivac
Montenegro Biznis Alijansa, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.12.2013. 14:05h

Predstavnici Montenegro Biznis Alijanse posjetili sudanas srednje škole u Šavniku i na Žabljaku i sa učenicima razgovarali o modalitetima pokretanja sopstvenog biznisa.

Tema „Mladi i biznis“ predstavlja dio projekta koji je podržala ambasada Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori kroz program malih grantova Demokratske Komisije.

"Svrha projekta je upoznavanje mladih sa mogućnostima i prednostima pokretanja sopstvenog biznisa. Ciljne grupe projekta su učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola. Ovim projektom obuhvaćeno je deset opština na sjeveru Crne Gore sa 17 srednjih škola.

Ukazali smo im da je preduzetništvo odličan način za rješavanje problema nezaposlenosti. Na taj način čovjek ostvaruje svoje ideje, radi ono što voli, ne zavisi od drugog i na taj način materijalno obezbjeđuju sebe ali i doprinose razvoju sredine u kojoj žive i djeluju. Objasnili smo im administrativnu proceduru koju moraju proći da bi postali preduzetnici i naveli primjere koji sada predstavljaju uspješne preduzetnike u Crnoj Gori", kazala je menadžerka u MBA Bojana Kalezić.

Srednjoškolcima su podijeljene publikacije „Kako započeti sopstveni biznis“ a, osim predstavnika MBA, žabljačkim srednjoškolcima o sopstvenom biznisu, počecima, problemima i koristima pričao je Vasilije Jakšić, crnogorski rekorder u proizvodnji krompira ali i uspješan u proizvodnji žitarica. On ih je uputio i na mogućnost razvoja biznisa i u turizmu ali i u drvnoj industriji.

Bonus video: