Iz Merkura odgovorili Budvanskoj rivijeri: Spor da riješi sud

Iz Merkura su ponovili da nove fakture za zakup nijesu željeli da plaćaju jer su bile “neopravedno visoke”
85 pregleda 1 komentar(a)
hotel mogren, Foto: Arhiva "Vijesti"
hotel mogren, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.12.2013. 20:13h

Kompanija Merkur sistem reagovala je na tvrdnje advokata Budvanske rivijere Vanje Mugoša da je zakup hotela Mogren odavno istekao i da Merkur mora da ga napusti.

“Sve je vjerovatnije da je u Budvanskoj rivijeri preuzeo stvar u svoje ruke, vlada i upravlja njome, a glavnih aktera - predstavnika Budvanske rivijere nema. Nema ih da mu kažu kako “escrow račun” nije htio direktor da otvori, a na koji je trebalo uplatiti kupoprodajnu cijenu za hotel, kako postoji izjava direktora Hipotekarne banke da pomenuti račun nije otvoren. Da mu kažu da neophodni uslovi za predaju hotela nijesu bili stvoreni zbog restitucije i drugih problema, kako su 1993. godine potpisali ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, da su 28. maja 1999. godine potpisali Aneks jedan na pomenuti ugovor kojim se produžava zakup, da je članom 5 tog aneksa uspostavljena obaveza Budvanske rivijere da u slučaju raskida preuzima obavezu isplate svih ulaganja i izgubljene dobiti u roku od 30 dana od raskida".

"Ponavljamo, hotel Mogren u Budvi ima odobrenje za rad, ispunjava sve minimalno tehničke uslove, a njime na osnovu zaključenog ugovora između Merkur sistema i Merkur Evropa upravlja Merkur sistem”

Oni su ponovili da nove fakture za zakup nijesu željeli da plaćaju jer su bile “neopravedno visoke” i da “Budvanska rivijera želi da dobije četiri miliona eura koje su oni uložili u hotel”.

"Ponavljamo, hotel Mogren u Budvi ima odobrenje za rad, ispunjava sve minimalno tehničke uslove, a njime na osnovu zaključenog ugovora između Merkur sistema i Merkur Evropa upravlja Merkur sistem”, navedeno je iz ove kompanije.

Oni su iskazali spremnost za kompromis tako što bi se zakup produžio do okončanja sudskih sporova i da zajednički odrede revizorsku kuću koja bi utvrdila visinu međusobnih obaveza.

“Vijesti” ovim završavaju polemiku između Merkura i Budvanske rivijere

Bonus video: