Turska državna banka Ziraat dolazi na crnogorsko tržište

Otvaranje Ziraat banke daće značajan doprinos unaprijeđenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, saopšteno je iz Ministarstva finansija
12 komentar(a)
Sjedište Ziraat banke, Foto: Wikimedia
Sjedište Ziraat banke, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 06.12.2013. 16:28h

Turska Ziraat banka podnijeće crnogorskoj Centralnoj banci (CBCG) zahtjev za dobijanje licence kako bi započela poslovanje u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Generalni direktor za međunarodno bankarstvo u Ziraat banci Osman Arslan, koji se danas sastao sa ministrom finansija Radojem Žugićem, doputovao je u Crnu Goru kako bi se CBCG zvanično obratio zahtjevom za dobijanje licence.

„Ziraat banka je državna banka Turske koja je afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u toj državi, sa preko 1,6 hiljada filijala u zemlji i preko 80 u inostranstvu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Otvaranje Ziraat banke, kako je ocijenjeno na sastanku, daće značajan doprinos unaprijeđenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u Crnoj Gori.

Na sastanku je konstatovano i da će otvaranje banke doprinijeti i širenju biznisa turskih investitora u Crnoj Gori.

Žugić je kazao da će prisustvo turske banke dodatno osnažiti crnogorski bankarski sistem i dati doprinos unaprijeđenju konkurentnosti domaće privrede.

Bonus video: