Đurišić: Zarade zaposlenih u MA nikad nijesu bile tajna

Đurišić je rekao da vjeruje da je svima, koji su boravili u sektoru za finansije jasno da nije došlo do bilo kakve zloupotrebe
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2013. 18:58h

Bivši izvršni direktor kompanije Montenegro Erlajns Zoran Đurišić poručio je da zarade zaposlenih u toj kompaniji nikad nijesu bile tajna, navodeći da je poznato da mu je sa januarskom platom isplaćen i dodatak za angažman koordinatora.Đurišić je reagovao na informacije da su u Montenegro Erlajnsu, uredbu Vlade prema kojoj se za važni zaposleni u firmama u državnom vlasništvu mjesečno mogu nagraditi sa do 80 odsto visine prosječne zarade, iskoristili da nagrađuju članove porodice funkcionera Demokratske partije socijalista. "Moje zarade, kao i zarade ostalih zaposlenih u avio kompaniji nijesu nikad bile tajna, niti su mogle biti s obzirom na obračun zarada koji se uvijek sprovodio transparentno i u skladu sa zakonom, i kao takav bio predmetom konstantnih sistemskih kontrola", kazao je Đurišić u reagovanju. Kako je rekao, poznato je da mu je sa redovnom januarskom zaradom isplaćen i dodatak za angažman koordinatora za dobijanje najvažnijeg sertifikata za bezbjednost saobraćaja- IOSA, "a u skladu sa Odlukom Odbora direktora Montenegro Erlajnsa iz jula prošle godine".

Đurišić je kazao da je u pitanju sertifikat "koji je od ključnog značaja za rad avio kompanije". "Dakle, uz redovnu zaradu od 2.185 eura, isplaćena je i nadoknada za tri mjeseca na tim poslovima u iznosu od 7.806 eura to jest ukupan iznos od 9.152. eura », precizirao je Đurišić.On je rekao da vjeruje da je svima, koji su boravili u sektoru za finansije jasno da nije došlo do bilo kakve zloupotrebe i kršenja Vladine odluke.Đurišić je dostavio u prilogu obračune njegove zarade za novembar i decembar prošle godine, pojašnjavajući da je na isti način je obračun vršen i u narednim mjesecima koji su uslijedili. "Dakle, u pitanju su iznosi od tri ipo prosječne plate na nivou države plus IOSA nadoknada", precizirao je Đurišić.Kako je kazao, njegova potreba za mjesto koordinatora IOSA je prestala zaključno sa martom, "a samim time i nadoknada po tom osnovu ,jer su svi pripremni radoviza IOSA kontrolu uspješno završeni što je naknadno utvrdila i IOSA inspekcija".

Kako je kazao Đurišić, njegova potreba za mjesto koordinatora IOSA je prestala zaključno sa martom

Galerija

Bonus video: