Global Ports: Nije nam kruzing turizam glavni

"Potvrda naše uspješnosti je luka u Antaliji, čija su primarna djelatnost kargo poslovi, koja je prije preuzimanja od Global Ports pretovarala svega 63.000 kontejnera"
55 pregleda 0 komentar(a)
Kontejnerski terminal, Foto: Anto Baković
Kontejnerski terminal, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 29.11.2013. 22:58h

Iz Global Portsa su reagujući na poziv člana Predsjedništva Pozitivne Emina Durakovića u ime barske opozicije da Skupština ne odobri posao sa Turcima, saopštili da kruzing poslovi nijesu glavna djelatnost te kompanije.

"U prošloj godini, učešće prihoda po osnovu komercijalnih lučkih aktivnosti (kargo i kontejnerski poslovi) u ukupnim prihodima iznosilo je 72 odsto, dok je svega 28 odsto prihoda ostvareno od kruzinga. Potvrda naše uspješnosti je luka u Antaliji, čija su primarna djelatnost kargo poslovi, koja je prije preuzimanja od Global Ports pretovarala svega 63.000 kontejnera. Do kraja ove godine, ostvarićemo pretovar od 220 hiljada kontejnera što je rast od 350 odsto", navedeno je u reakciji Službe z ainformisanje Globala.

Oni su istakli da je to skoro 10 puta više nego što je bio promet KTGT-a prošle godine,a “namjera je da sličan uspjeh ostvarimo i u KTGT”.

Naveli su da je investicioni program za osam godina 21 milion, a investicije su usmjerene na kupovinu moderne opreme i ulaganje u obalnu infrastrukturu.

Podsjetili su da su opredijelili dodatnih 6,5 miliona za socijalni program u skladu sa zahtjevom tendera.

Duraković je kazao da opozicija nema ništa protiv Duraković turskog investitora, ali nije strateški partner iz ove oblasti jer se bavi kruzing turizmom, a ne kontejnerskim operacijama.

On je naglasio da je bez programa restrukturiranja od 13 miliona, investicioni program samo sedam miliona za osam godina i za taj novac se ne može kupiti nijedna mobilna dizalica.

Bonus video: