Anđelić ostaje stečajni sudija za Vektru

Glavna kompanija biznismena Dragana Brkovića u stečaju je od kraja prošle godine i povjeriocima je ostala dužna oko 100 miliona eura
0 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.11.2013. 16:46h

Predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević odbio je zahtjev za izuzeće stečajnog sudije za Vektru Montenegro Miodraga Anđelića.

Glavna kompanija biznismena Dragana Brkovića u stečaju je od kraja prošle godine i povjeriocima je ostala dužna oko 100 miliona eura.

U sudu krajem prošle sedmice nije završeno glasanje o predlogu plana reorganizacije Vektre Montenegro u stečaju, jer je advokat povjerioca NLB Interfinanz Vanja Mugoša tražio izuzeće Anđelića.

Tome je prethodio zahtjev advokata Mugoše o izuzeću stečajnog upravnika Vektre Zdravka Cicmila, koji je Anđelić odbacio.

NLB Intefinanz je sudu dostavio veliki broj prigovora i "tehničkih grešaka" u Planu reorganizacije koji je sačinila revizorska kuća Racio-Mont.

Ovlašćeni predstavnici švajcarske finansijske institucije saopštili su sudiji i upravniku da im nije jasno kako su ukupna potraživanja u trećem isplatnom redu povećana sa 27 miliona na 85 miliona eura.

Napomenuli su da ukoliko ne dobiju precizne odgovore sudije i upravnika neće znati kako da se izjasne o Planu reorganizacije. Oni su nekoliko puta pitali šta je sa 7,7 miliona eura osporenog potraživanja NLB Interfinanza i da li po osnovu tog potraživanja imaju pravo glasa. Nastavak izjašnjavanja povjerioca o predloženom Planu reorganizacije tek slijedi. Njim je predviđeno je da Brković izmiri kredite svoje kompanije imovinom koja je kod nekoliko stranih i domaćih banaka založena pod hipoteku.

Bonus video: