Bivši ortaci čitaju nalaz vještaka

HLT fond je nakon masovne vaučerske privatizacije, kontrolisao više preduzeća. Većina tih firmi je uništena, a njihova imovina je, u međuvremenu, rasprodata
613 pregleda 0 komentar(a)
Denis Mandić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Denis Mandić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.11.2013. 15:40h

U Privrednom sudu strankama je tek 22. novembra uručen nalaz vještačenja u sporu nastalom po tužbi biznismena iz Kotora Denisa Mandića protiv kompanije Provladeks, Vladana Vujovića i Branka Perovića.

Zbog toga je sudija Snežana Pavličić, na njihov zahtjev, ročište odgodila za 26. decembar, da bi se oni pismenio izjasnili o nalazu.

Sutkinja Pavličić zatražila je da se na sljedećem ročištu pojavi i vještak finansijske struke Borka Boričić koja je sudu dostavila nalaz u četvrtak.

Poslije odluke Apelacionog suda da potvrdi zakonitost odluke kompanije Provladeks da proda kompaniju Prima, koja upravlja HLT fondom, Branku Peroviću za 150 hiljada eura, u Privrednom sudu je nastavljena prošlogodišnja parnica po tužbi Mandića protiv Provladeksa, njegovog bivšeg poslovnog partnera Vujovića i Perovića.

Vladan Vujović je dobio prvu bitku, a Privredni sud sada, u skladu sa odlukom Apelacionog suda, treba da ocijeni kupoprodajni ugovor između Provladeksa i Perovića zaključen 5. jula 2010. godine, budući da je Mandić podnio zahtjev za utvrđivanje njegove ništavosti.

Mandićev advokat Goran Rodić sredinom marta ove godine tražio je od suda da stručnjak finansijske struke obavi vještačenje jer smatraju da je Prima u trenutku prodaje za 150 hiljada eura imala „milionsku vrijednosti“. Taj zahtjev sutkinja Pavličić je prihvatila.

Do razlaza poslovnih partnera u prvoj polovini 2010. nije bilo problema u upravljanju Provladeksom gdje su Vujović i Mandić, vlasnici po 50 odsto udjela, i HLT fondom.

Nakon njihovog razlaza vlasnička struktura je ostala ista, ali je Vujović u skladu sa odredbama Statuta Provladeksa donosio sve važne odluke, sa kojima Mandić nije bio saglasan.

HLT fond je nakon masovne vaučerske privatizacije, kontrolisao više preduzeća. Većina tih firmi je uništena, a njihova imovina je, u međuvremenu, rasprodata.

Bonus video: