Rajaner uvodi liniju za London

Nova linija Rajanera za London Stansted će biti u prodaji od sjutra na stranici Ryanair.com, sa veoma niskim početnim cijenama od čak 26,99 eura
85 pregleda 21 komentar(a)
Rajaner, Foto: Shutterstock
Rajaner, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2013. 17:39h

Niskobudžetna aviokompanija Rajaner uvodi liniju London – Podgorica od 1. aprila 2014. tj. tokom trajanja IATA sezone, dva puta nedjeljno, utorkom i subotom.

Tako će sada ova kompanija imati osam letova nedjeljno u toku IATA 2014 – dvije rotacije nedjeljno za Brisel i dvije rotacije za London. Takođe, resorne institucije nastavljaju intenzivne aktivnosti sa ciljem daljeg poboljšanja konekcija kroz širenje postojećih i uvođenje novih aviolinija.

Shodno Agendi reformi u turizmu, jedan od naših prioriteta je smanjenje stepena sezonalnosti i samim tim produženo trajanje turističke sezone. Kako će se ovi letovi realizovati tokom trajanja IATA sezone (mart-oktobar), to će uticati na povećanje broja turističkih dolazaka i u pred i post sezoni.

Osim toga, prema dosadašnjim istraživanjima, dio turista iz Velike Britanije koji posjete Crnu Goru dolazi posredstvom turoperatora preko aerodroma Ćilipi, Dubrovnik. Uvođenjem letova Podgorica - London po prihvatljivim cijenama, postiže se približavanje još jednom važnom emitivnom tržištu Zapadne Evrope.

Nova linija Rajanera za London Stansted će biti u prodaji od sjutra na stranici Ryanair.com, sa veoma niskim početnim cijenama od čak 26,99 €

Saradnja sa Rajanerom je značajna i u dijelu promocije Crne Gore kao destinacije, putem prisutnosti na website-u Ryanair-a, a pogotovu u kontekstu činjenice da je prema statistikama za 2012. godinu website Ryanair-a posjetilo preko 300 miliona ljudi širom svijeta.

Rajaner je niskotarifna aviokompanija, koja ima više od 1.600 letova dnevno (preko 500.000 godišnje) sa 57 baza, povezuje 182 destinacije u 30 zemalja i ima flotu od preko 300 novih aviona Boeing 737-800. Kompanija trenutno ima tim od preko 9.000 profesionalaca i planove da preveze preko 81 milion putnika ove godine.

Ovim povodom, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović izjavio je:

"Cilj Crne Gore jeste bolja povezanost i dostupnost značajnim turističkim emitivnim tržištima, u skladu sa Agendom reformi u oblasti turzima na čijoj realizaciji vrlo upješno radimo. U tom kontekstu, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, radićemo na povećanju konkurentnosti u ovoj oblasti, te stvaranju preduslova za uvođenje novih letova. Napomenuću i da su samo u prvih 10 mjeseci 2013. godine JP “Aerodromi” Crne Gore zabilježili porast broja aviona 6.5%, a porast broja putnika 8.2%. Trenutno su aerodromi u Podgorici i Tivtu povezani sa oko 30-ak destinacija".

Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa drugim nadležnim institucijama ostaje posvećeno svim onim aktivnostima koje utiču na produženo trajanje sezone i to kroz saradnju ne samo sa low cost carrier-ima, nego i sa drugim renomiranim aviokompanijama.

Cilj je uvođenje novih redovnih i čarter linija, s akcentom na Zapadnu i Centralnu Evropu, kao i Skandinaviju, čije turiste karakteriše cjelogodišnje putovanje. Fokus na ova tržišta treba da doprinese produženju turističke sezone i smanjenju pritiska na primorje tokom sezone. Ovo su takođe tržišta koja preferiraju aktivan odmor, avanturistički i druge vidove turizma povezane sa prirodom, čime ćemo, vjerujemo, značajno doprinijeti i daljem razvoju turizma na Sjeveru.

Marija Maken, iz Rajaner kompanije, navodi da je ovakav potez

"Rajaner je oduševljen što može da najavi drugu crnogorsku liniju od Podgorice do aerodroma Stansted u Londonu i nazad, koja će letjeti dva puta nedjeljno, utorkom i subotom od 1. aprila 2014.god. Rajaner će takođe letjeti iz Podgorice do aerodroma Šarlroa u Briselu i nazad tokom ljeta 2014.godine, na taj način dajući putnicima u Crnoj Gori i Podgorici direktni pristup ka dvije top evropske metropole, po najnižim cijenama.

Nova linija Rajanera za London Stansted će biti u prodaji od sjutra na stranici Ryanair.com, sa veoma niskim početnim cijenama od čak 26,99 €, pa pozivamo putnike da se odmah prijave".

Bonus video: