Na tender za gradnju malih hidroelektrana stiglo deset ponuda

U nastavku postupka, ponude se vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije
86 pregleda 1 komentar(a)
mala hidroelektrana, Foto: Www.energy.siemens.com
mala hidroelektrana, Foto: Www.energy.siemens.com
Ažurirano: 18.11.2013. 17:29h

Na javni oglas za davanje koncesija za izgradnju malih hidroelektrana, koji je objavilo Ministarstvo ekonomije, osam ponuđača je dostavilo 10 ponuda.

Ponude su dostavili konzorcijumi Plava Hydro Power sa Kosova, Atlas Invest iz Podgorice koji je dostavio tri ponude, Hydro Kaludarska i Hydro Vrbnica iz Češke, ljubljanski Interenergo, Energie Zotter Bau GMbh and Co.Ka iz Austrije, kao i Hydro Bistrica iz Podgorice. Ponudu je dostavila i firma Hidroenergija Montenegro iz Berana, koja je i ranije dobijala slične koncesije.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje malih HE na vodotocima Bukovica, Bijela, Bistrica - pritoka Ljuboviće, Kraštica, Velička rijeka, Đurička sa pritokama, Kaludarska i Vrbnica u opštinama Šavnik, Bijelo Polje, Andrijevica, Plav, Berane i Plužine.

„U nastavku postupka, ponude se vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude. Kriterijumi su iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijska sposobnost, tehničko rješenje, instalisana snaga male HE, godišnja proizvodnja električne energije, iskustvo na domaćem tržištu, višenamjenska rješenja”, saopšteno je iz Ministarstva nakon otvaranja ponuda.

Rečeno je i da se izbor najpovoljnijih ponuda očekuje nakon razmatranja i da će rang lista ponuđača biti sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

Bonus video: