MIDAS: Dodijeljena 224 ugovora za finansijku podršku farmerima

Ugovori su, u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore – MIDAS, potpisani sa poljoprivrednim proizvođačima iz 20 opština
4 komentar(a)
MIDAS ugovori, Foto: Zoran Đurić
MIDAS ugovori, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.11.2013. 16:03h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Svjetskom bankom, uručilo je danas 244 ugovora kojima se u okviru MIDAS projekata dodjeljuje bespovratna podrška poljoprivrednim proizvođačima.

Ukupna vrijednost investicija je skoro sedam miliona eura, a poljoprivrednicima će biti nadoknađeno pola tog iznosa.

U vinskom podrumu Plantaža u Šipčaniku, Ministarstvo poljoprivrede je okupilo oko 600 poljoprivrednih proizvođača i članova njihovih porodica, gradonačelnike, ministre, privrednike, poslanike, studente, ambasadore više zemalja. Resorni ministar Petar Ivanović je kazao da im je cilj da svi zajedno, timski, doprinesu povezivanju ekonomskih sektora i jačanju poljoprivrde i bezbjednosti hrane.

Ugovori su, u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore – MIDAS, potpisani sa poljoprivrednim proizvođačima iz 20 opština, a projekti se finasiraju tako što proizvođač sam izgradi kapacitete ili kupi opremu, javi se na poziv Ministarstva i nadoknadi mu se novac u vrijednosti pola investicije.

Ivanović je na svečanosti kazao da je vrijednost investicije u prosjeku 28.000 eura po poljoprivrednom gazdinstvu.

“To je moj odgovor na zlurade komentare samozvanih stručnjaka kojima je prostor u medijima važniji od prostora na njivi”, kazao je Ivanović koji je, prije nego što je prišao za govornicu najavljen kao neko “čijim su imenovanjem prije 11 mjeseci mnogi bili iznenađeni”.

Bonus video: