KTGT prelazi u ruke turskog Global Portsa

Ugovor će potpisati predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju, Branko Vujović i izvršni direktor Global Ports Holdinga, Saygin Narin
2 komentar(a)
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.11.2013. 15:27h

Ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala u kompaniji Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) turskom Global Portsu, biće potpisan sjutra u Podgorici.

Ugovor će potpisati predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju, Branko Vujović i izvršni direktor Global Ports Holdinga, Saygin Narin.

Potpisivanju će, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, prisustvovati ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović i ambasador Turske u Crnoj Gori, Mehmet Niyazi Tanilir.

Vlada je nedavno usvojila Predlog kupoprodajnog ugovora za KTGT i predložila dodjelu koncesije za rekonstrukciju i privredno korišćenje lučkih terminala u Luci Bar. U Predlogu se navodi da Vlada prodaje oko 42,72 miliona akcija KTGT po cijeni od 18,89 centi za dionicu ili ukupno oko 8,07 miliona eura turskom Global Ports Holdingu.

Vlada je ranije odlučila da privatizuje KTGT, odnosno da proda državne akcije u kompaniji i odobri koncesiju za korišćenje područja Luke Bar, kako bi se razvio lučki sektor i proizvele dodatne ekonomske aktivnosti.

KTGT je kompanija koja je Odlukom Vlade iz 2008. godine izdvojena iz Luke Bar, a samostalno posluje od 1. oktobra 2009.

Bonus video: