Đukanović: Pred Crnom Gorom period dinamičnog razvoja

"Predstavnici Asocijacije su ocijenili da je Crna Gora ostvarila izuzetan napredak i uspjeh na svim poljima od obnove nezavisnosti"
0 komentar(a)
Asocijacija balkanskih komora Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Asocijacija balkanskih komora Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 13.11.2013. 18:59h

Premijer Milo Đukanović čestitao je privrednicima uspješnost rada Asocijacije balkanskih komora (ABC) i ocijenio da saradnja i povezivanje u toj oblasti predstavljaju dobru osnovu za investicioni i ekonomski razvoj država članica.

Đukanović je primio predstavnike Asocijacije balkanskih komora (ABC) koji učestvuju na Drugoj godišnjoj Skupštini ABC, u organizaciji Privredne komore Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je predstavio crnogorske ekonomske i investicione potencijale, ističući da je nakon stabilizacije ekonomskih prilika, pred Crnom Gorom period dinamičnog razvoja.

"Predstavnici Asocijacije su ocijenili da je Crna Gora ostvarila izuzetan napredak i uspjeh na svim poljima od obnove nezavisnosti i ukazali na činjenicu da su dobri odnosi država članica asocijacije preduslov za dalji razvoj ekonomske saradnje", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su na sastanku razmijenjena mišljenja o Strategiji 2020 za Jugoistočnu Evropu i ukazano na mogućnosti većeg angažovanja komorskih sistema regiona u njenoj implementaciji.

"Sagovrnici su se saglasili da je povezivanje privreda Balkana osnova za jačanje ekonomije čitavog regiona", naveli su iz Vlade.

Bonus video: