Neprimjerno da Vukčević bude imenovan na vodeću funkciju

IRF je, kako je ocijenio, veoma važan partner brojnim crnogorskim preduzećima koji su uz pomoć fonda pokrenuli nove projekte
4 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 17:34h

Najava da na vodeću funkciju Investicionog razvojnog fonda (IRF) može doći poslanik Demokratske partije socijalista, Zoran Vukčević još jedan je pokazatelj politizacije crnogorske ekonomije koja, kako su ocijenili iz Pozitivne Crne Gorem ovakvim kadrovskim riješenjima ide korak unazad.

Član Predsjedništva Pozitivne, Goran Đurović smatra neprimjerenim da,kako su naveli, jedan od glavnih aktera afere “Snimak”, bude nagrađen novim imenovanjem na tako odgovornu funkciju.

“Više je nego jasno da će se u buduće sredstva iz fonda raspodjeljivati podobnim preduzetnicima i pojedincima po principu koji smo mogli vidjeti u aferi “Snimak”, tačnije manje će biti bitan biznis plan i ekonomska opravdanost u odnosu na broj glasova i političku korist”, kazao je Đurović.

IRF je, kako je ocijenio, veoma važan partner brojnim crnogorskim preduzećima koji su uz pomoć fonda pokrenuli nove projekte.

“Pozitivna Crna Gora ima jasan stav da vodećeg čovjeka Investiciono razvojnog fonda treba birati iz redova samog fonda, a ne postavljanjem na tako odgovornu funkciju osobe okrenute samo uskopartijskom interesu”, poručio je Đurović.

Vukčević na čelu IRF >>>

Bonus video: