HLT i Primorje obezbijedili garanciju: Potpisan Aneks ugovora za Centar Igalo

Aneksom ugovora investitor je obavezan da stavi u funkciju hotel standarda četiri zvjezdice najkasnije do 31. decembra 2015. godine
87 pregleda 1 komentar(a)
Centar Igalo, Foto: Www.centar-igalo.com
Centar Igalo, Foto: Www.centar-igalo.com
Ažurirano: 11.11.2013. 16:17h

Predstavnici Vlade, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i konzorcijum kojeg čine HLT Fond i kompanija Primorje potpisali su danas Aneks ugovora za Centar za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopštili da je prije potpisivanja dostavljena bezuslovna bankarska garancija u iznosu od 1,2 miliona eura.

Aneks ugovora je potpisan na sastanku ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića sa predsjednikom Odbora direktora tivatske kompanije Primorje, Božidarom Draganićem i direktorom Fonda PIO, Dušanom Perovićem.

Iz Ministarstva su objasnili da je Aneksom ugovora investitor obavezan da stavi u funkciju hotel standarda četiri zvjezdice najkasnije do 31. decembra 2015. godine.

Investicioni program predviđa ulaganja ne manja od oko četiri miliona eura, s tim da, kako je objasnio Draganić, predračunska vrijednost investicije iznosi oko šest miliona eura.

Zakljčkom Vlade Ministarstvo održivog razvoja i turizma bilo je zaduženo da pokrene proceduru raskida ugovora za prodaju 80,96 odsto akcijskog kapitala Centra Igalo.

Tokom aktivnosti na sprovođenju tog zaključka, kako su kazali, iskazana je spremnost za realizaciju investicionog programa i potpisivanje aneksa ugovora.

“U međuvremenu su izdati urbanističko-tehnički uslovi za rekonstrukciju hotela, obezbijeđena je tražena bankarska garancija u visokom iznosu, a nakon potpisivanja Aneksa Ministarstvu je podnijet i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole”, navodi se u saopštenju.

Aneksom su defnisane raskidne klauzule ukoliko se ne ispoštuje dinamika investicionog programa, pravo jednostranog raskida od Vlade, kao i kazna u mjesečnom iznosu od 20 hiljada eura ukoliko je kupac realizovao više od 85 odsto investicione obaveze definisane ugovorom, a nije stavio u funkciju hotel u definisanom roku.

Herceg Novom neophodni hoteli visoke kategorije

Gvozdenović je ocijenio značajnim nastavak takve investicije koja će, kako je kazao, imati veliki uticaj na turističku ponudu Herceg Novog gdje su neophodni kapaciteti visoke kategorije.

Draganić je podsjetio da Primorje pristupa rekonstrukciji Centra Igalo i da je prema glavnom projektu koji je završen i revidiran predviđeno 215 soba i apartmana, od čega većinu čine dvokrevetne sobe.

“Planirano je da se radovi završe u dvije faze, kako se ne bi gubila naredna ljetnja turistička sezona, do kada bi trebalo da bude završeno oko 60 odsto radova. Do kraja 2015. očekuje se završetak kompletne investicije koja će imati pozitivan efekat na turističku ponudu Herceg Novog i Igala”, ocijenio je Draganić.

Perović je saopštio da će nakon rekonstrukcije hotela, penzioneri imati mogućnosti da koriste usluge visokog kvaliteta pod posebnim uslovima.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar, Predrag Jelušić i generalni direkor Direktorata za turistički razvoj i standarde, Olivera Brajović.

Bonus video: