Biznis plus konferencija: Mediji spajaju preduzetnike za više biznisa u regionu

Mediji, među kojima su i "Vijesti" kao crnogorski partner projekta, su, kako su saopštili, saslušali želje poslovnih subjekata i čitaoca i počelo je njihovo povezivanje
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2013. 15:39h

Medijski partneri regionalnog portala Biznis plus kojeg na lokalnim jezicima čitaju u više od 2.000 preduzeća u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, zajedno s partnerima uspostavljaju regionalnu poslovnu asocijaciju.

Mediji, među kojima su i "Vijesti" kao crnogorski partner projekta, su, kako su saopštili, saslušali želje poslovnih subjekata i čitaoca i počelo je njihovo povezivanje.

"Pošto ne želimo da ovo bude samo jedna u nizu asocijacija, u poslovnom klubu Biznis plus postavili smo sljedeće ciljeve: tražiti i naći mogućnosti za viši nivo saradnje i poslovanja u regionu, ne samo pozivati preduzetnike iz 6 država, nego ih i povezivati, saslušati njihova očekivanja i šta nude, približiti preduzeća i medije, zajedno nastupati kod trećih partnera, odnosno na trećim tržištima.

U tom cilju, Biznis plus organizuje regionalnu konferenciju koja počinje 21. novembra u Portorožu, a završava se 23. novembra u Ljubljani.

"Družiće se i povezivati preduzetnici iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije. Dio susreta će biti i okrugli stol o potencijalima regiona, zašto ih ne iskoristimo i pogled izvan regije. Učestvovaće će Toni Balažič (Mercator), Zvonko Ivanušič (Sava Re), Enes Čengić (Energoinvest), Yuri Sidorovich (Deloitte) i Janez Škrabec (Riko), a rasprave će koordinirati direktor poslovnog dnevnika Financi Peter Frankl", saopštili su organizatori.

Na konferenciji će, kako su naveli, biti i vlasnici, urednici i novinari medijskih partnera Biznis plusa – velike poslovne i klasične dnevne novine i nedjleljnici: iz BiH (Oslobođenje), Crne Gore (Vijesti), Hrvatske (Business.hr), Makedonije (Kapital), Srbije (Novi magazin) i Slovenije (Finance).

"Nakon konferencije u Sloveniji, naredne godine organizovaće se slične u BiH, Srbiji i Hrvatskoj a više informacija i program konferencije u Sloveniji može se naći na adresi http://www.biznis-plus.com/klub", naveli su iz Biznis plusa.

Bonus video: