Advokat Vektra investments tražio izuzeće sudije

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra investments duguje 23,1 hiljadu eura, dok potraživanja CKB-a iznose oko 1,4 miliona eura bez kamata
0 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2013. 12:18h

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra investments, na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP Factoringa, odloženo je jer je punomoćnik dužnika, Ranko Grbavac tražio izuzeće sudije, Dragana Vučevića.

Grbavac je tražio izuzeće Vučevića, nakon što je Vučević odbio njegov predlog za odlaganje ročišta.

On je naveo da će pisano obrazloženje o izuzeću sudije dostaviti u zakonskom roku.

Vučević je kazao da se današnje ročište odlaže do donošenja odluke o predlogu za izuzeće postupajućeg sudije, o čemu će stranke biti obaviještene.

On je prethodno zaključio da je, nakon što stranke nijesu imale novih dokaza, dokazni postupak završen.

Kompanija OTP Factoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura

Grbavac je naveo da je u toku stečajni postupak nad dužnikom Vektra Montenegro, gdje je podnijet predlog Plana reorganizacije po kojem je određeno u cjelini izmirenje cjelokupnog duga.

"Zbog toga bi bilo cjelishodno i ekonomično da se ročište odloži do završetka glasanja o predlogu Plana, koje je zakazano za 22. novembar", ocijenio je Grbavac.

On je dodao da su u odnosu na prvi Plan prihvaćeni prigovori CKB, što znači da je Plan ispravljen i ispunjen po tim prigovorima.

"U tom postupku potraživanje CKB priznao je stečajni upravnik, ali je osporio vlasnik kapitala, odnosno povjerilac Dragan Brković", rekao je Grbavac.

Prema Jovovićevim riječima, svi prigovori nijesu u postupnosti uvaženi, već djelimično.

Apelacioni sud je ranije oborio rješenje Privrednog suda o odbijanju zahtjeva za uvođenje stečaja toj Brkovićevoj kompaniji.

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra investments duguje 23,1 hiljadu eura, dok potraživanja CKB-a iznose oko 1,4 miliona eura bez kamata.

Kompanija OTP Factoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Uvođenje stečaja je traženo i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horizon Logistic i Vektra Aviation.

Privredni sud u Podgorici je 20. decembra prošle godine uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro. Rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro donio je sudija podgoričkog Privrednog suda Miodrag Anđelić na predlog CKB-a, odnosno kompanije OTP Factoring.

Bonus video: