Šarićeva firma gradi dio autoputa Koridor 10 u Srbiji

U toku prijava radnika za posao, ali da je odziv slab zbog loše finansijske ponude, tako da još nije sigurno da li će firma i ući u posao
187 pregleda 20 komentar(a)
Mat company, Foto: Goran Malidžan
Mat company, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.11.2013. 08:33h

Firma "MAT kompani", preduzeće odbjeglog Darka Šarića optuženog da je bio na čelu narko-klana koji je kokainom snabdjevao Zapadnu Evropu, dobilo je posao u Srbiji, odnosno dio operative ovog preduzeća biće angažovan na radilištu autoputa Niš - Dimitrovgrad, potvrdili su "Blicu" izvori iz ove firme.

Sagovornici lista kazali su da je u toku prijava radnika za posao, ali da je odziv slab zbog loše finansijske ponude, tako da još nije sigurno da li će firma i ući u posao. Kažu da su dnevnice niske, a da radnici nisu zadovoljni ni uslovima boravka na terenu.

Dio mehanizacije Šarićeve firme angažovan je i na poslovima rekonstrukcije lokalnih puteva u pljevaljskoj opštini, a osim toga počeli su i s prevozom rude iz Šuplje stijene do Bara.

Radnicima je dio dugova isplaćen, a svim poslovima, kako navodi "Blic" rukovodi čovjek od povjerenja Radovana Štrpca, vlasnika firme "Trans tim" koji je kupio privremeno zaplijenjenu Šarićevu imovinu u Pljevljima.

Radovan Štrbac je bivši advokat Darka Šarića, koji je 19. jula u Pljevljima osnovao preduzeće "Trans tim" i nakon dvije neuspele licitacije neposrednom nagodbom preuzeo kompletnu privremeno zaplijenjenu imovinu braće Šarić.

Ukupna mjesečna zakupnina je 55.700 eura, a njegova firma registrovana je za izgradnju puteva i autoputeva.

Imovina Šarića u Crnoj Gori zaplijenjena je nakon podizanja optužnice protiv Šarićevog mlađeg brata Duška, kojem se u Višem sudu u Bijelom Polju sudi za pranje novca stečenog prodajom kokaina. Na optuženičkoj klupi je i bivši direktor firme "Mat kompani" Jovica Lončar.

Njima dvojici na teret je stavljeno da su od 2007. do 2010. udruženo, pu­tem ban­kar­skog i fi­nan­sij­skog po­slo­va­nja, oprali 21.353.879 eura.

Prvostepenom presudom u maju prošle godine Duško Šarić je bio osuđen na osam, a Lončar na šest godina zatvora, ali je Apelacioni sud oborio presudu i predmet vratio na novo suđenje.

Bonus video: