"Pred nama su bolje godine"

On smatra da je Crna Gora tešku godinu privela kraju i da se može reći da je konsolidacija javnih finansija dobro obavljena
50 pregleda 20 komentar(a)
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2013. 19:56h

Za imovinu Kombinata aluminijuma (KAP), za čiju prodaju će uskoro biti raspisan oglas, već se javljaju zainteresovani, saopštio je premijer Milo Đukanović. "Interesovanje u ovoj fazi je veće od onog koje smo imali kada smo oglašavali na prodaju imovinu u Željezari, a tamo smo dobili novog investitora. Tako da očekujem da ćemo dobiti novog investitora kada je u pitanju KAP i da će se Vladine projekcije očuvanja aluminijumske industrije u Crnoj Gori, sa perspektivom njene diverzifikacije, kroz prerađivačke programe ostvariti”, rekao je Đukanović u Beranama. On nije želio da komentariše blokadu izvoza u KAP-u. "Nemam nekog posebnog komentara. Vlada je jasno definisala svoju formulu rješavanja problema u KAP-u. Ono što se sada događa je jedna procedura, koja je uobičajena za kompaniju koja je u stečaju, koja je u bankrotu. Očekujemo da se uskoro procjena imovine i da stečajni upravnik oglasi prodaju te imovine”, kazao je Đukanović.On smatra da je Crna Gora tešku godinu privela kraju i da se može reći da je konsolidaciju javnih finansija dobro obavljena. "Možemo reći da su pred nama tri bolje godine, kada je u pitanju dinamiziranje ekonomskog rasta i razvoja i ukupan društveni razvoj naše države", naveo je Đukanović.

Na sjeveru ima radne snageGovoreći o investiciji Azerbejdžanaca u Kumboru i potrebi za radnom snagom, on je kazao da će potrebe investitora sa juga biti veće od onoga što nudi domaće tržište radne snage. On je kazao da Azmont kao investitor u Kumboru, ima informaciju o raspoloživoj radnoj snazi Crne Gore, posebno na sjeveru, i podsjetio da će biti zaposleno između pet i sedam hiljada građana. "Vjerujem da će to prevazići interesovanje, ne samo iz Berana već sa čitavog sjevera", rekao je Đukanović.On je razgovarao sa predsjednikom Opštine Berane, Vukom Golubovićem i opštinskim rukovodstvom, a obišao je gradilište puta Berane-Lubnica-Kolašin.Đukanović smatra da je u Beranama urađeno dosta na razvoju infrastrukture i da je potrebno stvaranje pretpostavki za razvoj preduzetništva, biznisa i otvaranje radnih mjesta."Ja sam optimista, mislim da su dobre perspektive za razvoj ovog kraja. Ozbiljni su razvojni potencijali Berana u oblasti turizma, poljoprivrede i industruje, a izgradnja ovog puta jedna od najvažnijih pretpostavki za korišćenje turističkih potencijala ovog grada ali i šire", naveo je Đukanović.On je dodao da će put Berane-Lubnice–Kolašin koristiti i za puno korišćenje potencijala Bjelasice za koje vjeruje da su resurs koji će Crnoj Gori ubuduće donositi velike prihode i stvarati uslove za ravnomjerniji razvoj države.

Bonus video: