Invalidi u četvrtak sa Drobničem

Bjelopoljski Demokratski front i desetak NVO organizovali skup podrške štrajkačima
2 komentar(a)
Invalidi rada BP, Foto: Jadranka Ćetković
Invalidi rada BP, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.11.2013. 18:20h

Poslije deset dana štrajka glađu, invalidi rada u četvrtak će se u Podgorici sastati sa šefom Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Mitjom Drobničem, kako im je obećano prošle sedmice.

Invalide su danas u pet do 12, na skupu ispred njihovog Udruženja, podržali predstavnici Demokratskog fronta u Bijelom Polju i destak NVO, koje su uputile zahtjev premijeru Milu Đukanović u kojem traže hitno rješavanje tog problema.

Predsjednik bjelopoljskog odbora Demokratskog fronta Slavko Fuštić kazao je da “nijesu došli da dijele članske knjižice, niti da traže glasove, već da izraze ljudsku solidarnost i poruče da niko ne bi smio da štrajkuje za ono što mu po Ustavu i pravdi pripada”.

Predstavnik DF Rifat Vesković je pozvao invalide da se ne pokolebaju u borbi koju je nazvao gandijevskom.

“Gandi je na sličan način pobijedio britansku imperiju, i vi ćete pobijediti ovu našu koja je mnogo slabija. Izdržite i istrajte još samo malo. Počelo je buđenje svijesti, i vi ovako narušenog zdravlja borite se za nas zdrave”, kazao je Vesković.

On je poruke da invalidi opterećuju fond PIO nazvao smiješnim, “jer taj fond je ispražnjen već 20 godina”.

Član bjelopoljskog odbora DF Avdo Gorčević je rekao da invalidi rada treba da u starosti uživaju u onome što su stekli, a “onima što su im to pravo ukinuli poručio je da vrate pare od bjelosvjetskih tajkuna koje su im dali”.

Knežević kod Drobniča

Predsjednik Štrajkačkog odbora Lazar Knežević ohrabren pozivom Drobniča. “To nam uliva najveću nadu. Bar se brine Međunarodna zajednica kad naš ministar Bošković nema vremena za nas”, rekao je on.

On je rekao da je zdravstveno stanje invalida sve gore, i da je on “još ponajbolje”. “Samo zbog sastanka sa Drobničem sam prihvatio da primim infuziju”.

Bonus video: