Pastori novi izvršni direktor EPCG

"Smatramo da je ovo pravi trenutak za uključivanje Stefana Pastorija, menadžera sa značajnim iskustvom u sektoru energetike na evropskom nivou, u upravljačku strukturu EPCG"
56 pregleda 0 komentar(a)
Elektroprivreda, Foto: Ivan Petrušić
Elektroprivreda, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.11.2013. 08:44h

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore izabrao je na predlog strateškog partnera kompanije A2A, Stefana Pastoria za novog izvršnog direktora.

On je zamjenio Enrika Malerbu, koji je na toj funkciji bio od februara 2010. godine.

"U prethodne četri godine, od kada je kompanija A2A ušla u vlasnički udio EPCG, energetska kompanija suočavala se sa krupnim problemima, prije svega promjenama prilikom određivanja cijena električne energije kao i sa situacijom duboke krize jednog važnog industrijskog klijenta, a sve to u periodu konstantne globalne recesije. Navedeni problemi nijesu riješeni, ali put ka njihovom rješavanju danas izgleda jasniji, pod uslovom da sve uključene strane nastave da sarađuju uz maksimalno zalaganje”, saopšteno je iz EPCG.

Navedeno je da su za četiri godine pokrenuli važne aktivnosti na reorganizaciji kompanije, povećanju efikasnosti i nekoliko novih investicija i pored postojanja određenih problema.

"Smatramo da je ovo pravi trenutak za uključivanje Stefana Pastorija, menadžera sa značajnim iskustvom u sektoru energetike na evropskom nivou, u upravljačku strukturu EPCG", navedeno je u saopštenju EPCG uz upućivanje zahvalnost Malerbi na angažovanju i postignutim rezultatima.

“Vijesti” su ranije objavile da su gubitci EPCG u poslovanju sa Kombinatom aluminijuma naveli A2A da zamjeni menadžerski tim.

Bonus video: