Metal mora da napusti KAP sjutra do 15 časova

Danas oko 12.30 Komunalca policija došla je pred KAP i pokušala da pauk vozilima ukloni parkirane automobile bivših radnika, ali im oni to nijesu dozvolili
10 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 18:09h

Glavni rukovodilac KAP-a Nebojša Dožić saopštio je „Vijestima“ da je stečajni upravnik Veselin Perišić tražio asistenciju policije kako bi se omogućio izvoz metala, a da je Montenegro bonus zvanično obavijestio Vladu da metal mora sjutra do 15 časova mora napustiti krug fabrike.

„Tim što smo proizvedeni metal izvezli tokom vikenda uštedjeli smo dva dana, ali bez dalje prodaje aluminijuma KAP će biti zaustavljen. Razgovarali smo upravnik i ja sa predstavnicima nezadovoljnih radnika i oni su potpuno svjesni toga da bi KAP mogao biti ugašen, zbog zastoja u prodaji metala, ali su nam rekli da ih to ne zanima“, kazao je Dožić.

TV Vijesti, Ana Popivoda

Policija nije prije dva i po mjeseca uvažila zahtjev stečajnog upravnika za asistencijom i nasilnim otvaranjem blokiranih kapija Kombinata.

Danas oko 12.30 Komunalca policija došla je pred KAP i pokušala da pauk vozilima ukloni parkirane automobile bivših radnika, ali im oni to nijesu dozvolili.

"Istrajaćemo u blokadi. Ostajemo ovdje“, poručio je predstavnik nezadovoljni Radovan Tošković.

On je potvrdio da današnji sastanak upriličen sa čelnicima KAP-a nije donio ništa novo jer su im samo ponovili da su nenadležni za rješavanje njihovog problema u vezi isplate otpremnina.

Galerija

Bonus video: