Otkaz dobilo 20 radnika Solane

Ulcinjska Solana je već odavno u klasičnom stečaju što znači da je uprava radnike i ranije mogla poslati na Biro rada
66 pregleda 3 komentar(a)
Solna Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Solna Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 01.11.2013. 09:09h

Svi radnici Solane, njih 66, danas će dobiti otkaze a novi ugovori o radu, koji će važiti do 31.decembra, moći će da zaključi 46 odabranih radnika.

To je “Vijestima” saopštio stečajni upravnik solane Ognjen Jovović koji je kazao da je u principu "to pošten potez prema radnicima".

"Solana može imati i stotinu radnika ali njima trebaju plate. Zato je pošteno stati i reći da je u ovom trenutku minimum radnika potrebnih u proizvodnji, na održavanju i uopšte u fabrici 46, odnosno da za njih maksimalno toliko možemo obezbijediti plate", kazao je Jovović.

On je najavio izradu plana i programa radu za narednu godinu, na osnovu koga će uprava radnicima ponuditi nove ugovore.

"Dvadeset radnika, koji dobijaju otkaz, imaju prioritet u svim poslovima solane. To znači da ćemo u slučaju povećanja obima posla, kao što je berba, prvo njih zvati", kazao je Jovović.

Solana je već odavno u klasičnom stečaju što znači da je uprava radnike i ranije mogla poslati na Biro rada.

Međutim, na inicijativu predsjednika Opštine Nazifa Cungua, proljetos je u njegovom kabinetu održan sastanak vlasnika i predstavnika radnika, koji je rezultirao zaključivanjem šestomjesečnih ugovora za sve tada uposlene.

Ti ugovori istekli su juče.

Kod radnika, inače, cijelo vrijeme tinja nezadovoljstvo zbog nepoštovanja odredbe iz ugovora koji se tiče redovnog primanja ličnog dohotka.

Bonus video: