Kvartalni prihodi Telenora oslabili sedam odsto

Dobit prije poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) smanjena je 22 odsto na oko 10,5 miliona eura
51 pregleda 5 komentar(a)
Telenor, Foto: Arhiva "Vijesti"
Telenor, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.10.2013. 17:48h

Prihodi Telenora Crna Gora u trećem kvartalu iznosili su 21,9 miliona eura i smanjeni su sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Iz kompanije je saopšteno da su prihodi, ne računajući promjene u domaćim cijenama interkonekcije i pozitivno računovodstveno usklađivanje evidentirano prošle godine, smanjeni zbog smanjene baze korisnika i nižih prihoda od inbound roaminga.

Prema podacima sa sajta Telenor grupe, operativni profit crnogorskog operatera u drugom kvartalu iznosio je oko 75 miliona norveških kruna ili 9,28 miliona eura prema aktuelnom valutnom kursu, 26 odsto manje nego u uporednom periodu.

Dobit prije poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) smanjena je 22 odsto na oko 10,5 miliona eura.

Telenor Crna Gora je, kako je saopšteno, zadržao lidersku poziciju na tržištu sa učešćem od 38,5 odsto u ukupnom broju korisnika na kraju trećeg kvartala.

„Telenor je u potpunosti posvećen jačanju i osnaživanju društva, kao i pružanju jedinstvenog i najboljeg korisničkog iskustva. Naša posvećenost se ogleda u stalnom obezbjeđivanju i jačanju infrastrukture i uvođenju novih servisa koji podstiču napredak i promjene. Ovo je potvrda naše posvećenosti da se širimo i jačamo kvalitet koji garantuje dobro korisničkog iskustvo, što je ujedno i naš prioritet", rekao je izvršni direktor Telenora Crna Gora, Michael Malvebo.

Prihodi Telenor grupe iznosili su 26 biliona kruna, što predstavlja organski rast od jedan odsto. EBITDA je iznosila 9,6 biliona kruna, EBITDA margina 37 odsto, a operativni cash flow 5,9 biliona kruna.

Bonus video: