Vlada pomaže skijalište Zorana Bećirovića sa 350.000 eura

Ski Resort je tražio pomoć na osnovu investicionog plana koji je sačinjen sa ciljem da se poboljša turistička ponuda sjevernog regiona
85 pregleda 0 komentar(a)
Ski centar Kolašin, Foto: Montenegro.travel
Ski centar Kolašin, Foto: Montenegro.travel
Ažurirano: 31.10.2013. 16:49h

Vlada je danas prihvatila predlog za dodjelu regionalne pomoći kompaniji Ski Resort Kolašin 1450, od oko 351,83 hiljade eura.

U Predlogu za dodjelu regionalne pomoći navedeno je da se Ski Resort obratio Ministarstvu održivog razvoja i turizma sa zahtjevom za pomoć na osnovu investicionog plana koji je sačinjen sa ciljem da se poboljša turistička ponuda sjevernog regiona.

Komisija za kontrolu državne pomoći je na sjednici u septembru konstatovala da je prijavljena pomoć u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

Državna pomoć Ski rizortu podrazumijeva odlaganje plaćanja obaveza za poreze i doprinose koje kompanija ima prema zaposlenima do 31. maja ove godine, za sedam godina. Kompanija će biti obavezna da te obaveze plati u sedam jednakih godišnjih rata.

Ski Resort je u vlasništvu kiparske firme Caldero Trading Limited, iza koje, prema pisanju medija, stoji biznismen Zoran Bećirović.

On je preko kompanije Beppler & Jacobson (B&J) bio i kupac nekadašnje firme Ski centar Bjelasica, 2007. godine. Vlasništvo od 25 odsto u kompaniji i sada ima B&J.

Bonus video: