Crna Gora spremna da Jordanu ponudi kvalitetno meso i flaširanu vodu

Konstatovana je visoka vrijednost i značaj turizma za obje države i ocijenjeno da ta oblast nudi širok prostor saradnje koji treba iskoristiti
78 pregleda 17 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.10.2013. 15:20h

Crna Gora je spremna da ponudi Jordanu visok kvalitet mesa i mesnih prerađevina, kao i visokokvalitetne flaširane vode, saopšteno je danas tokom sastanka crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića i kralja Abdulaha II.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, upoznao kralja Jordana da između dvije zemlje praktično ne postoji trgovinska razmjena, a ima uslova da se ona obezbijedi na kvalitetnom nivou.

Crna Gora ima uslova za kvalitetnu saradnju u raznim oblastima industrije, imajući u vidu komplementarnost u raznim industrijskim sektorima, o čemu je detaljno jordanskog kralja upoznao ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Konstatovana je visoka vrijednost i značaj turizma za obje države i ocijenjeno da ta oblast nudi širok prostor saradnje koji treba iskoristiti.

Potvrđena je mogućnost formiranja zajedničkih kompanija uz ohrabrenje investitora iz obje države da takve kompanije valorizuju potencijale saradnje u navedenim oblastima.

Takođe je ocijenjeno da je neophodno što prije razmijeniti ekspertske posjete, formirati međudržavnu ugovornu bazu i stvoriti uslove za posticaj investicionih i partnerstava dvije ekonomije.

"Iskazano je očekivanje da će dvije privredne komore snažno ohrabriti ekonomsku saradnju i pomoći odabir najboljih modela saradnje”, navedeno je u saopštenju.

Vujanović je uručio najveća državna odlikovanja kralju Abdulahu II i kraljici Raniji, dok je jordanski kralj predsjedniku Crne Gore uručio najveće odlikovanje Jordana.

Predsjednik Vujanović je pozvao kralja Abdulaha II da posjeti Crnu Goru što je kralj prihvatio.

Bonus video: