Bivši radnici KAP-a prijete blokadom 4. novembra

“Nećemo dozvoliti da nas on i ostali direktori cjelina u KAP-u zamajavaju vezano za zahtjeve penzionera i ostalih radnika”
3 komentar(a)
KAP blokada, Foto: Boris Pejović
KAP blokada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2013. 18:27h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma koji su stekli ili stiču ovih dana pravo na prijevremenu penziju zaprijetili su da će 4. novembra blokirati izvoz metala iz KAP-a ukoliko do tada predstavnici Vlade sa njima ne utvrde iznose i dinamiku isplate otpremnina, koje mjesecima traže.

Predstavnik bivših radnika Radovan Tošković kazao je da je predstavnik Montenegro bonusa, koji upravlja fabrikom prema ugovoru sa stečajnim upravnikom, Nebojša Dožić, svojim izjavama blokirao njihov dogovor sa Vladom.

“Nećemo dozvoliti da nas on i ostali direktori cjelina u KAP-u zamajavaju vezano za zahtjeve penzionera i ostalih radnika”, kazao je Tošković.

Oni su nezadovoljni jer je Dožić kazao da ne može uz spisak prekobrojnih 70-ak radnika Vladi dostaviti i spisak bivših radnika, sada penzionera, kako bi ih kandidovao za socijalni program.

“Spisak penzionera poznat je Vladi i Fondu PIO i ne vidim zašto bih ih navodio uz spisak imena prekobrojnih radnika. Hoće li Vlada imati navca za isplatu otpremnina radnika i penzionera, ja to ne znam”, rekao je “Vijestima” Dožić odgovarajući na optužbe.

Više od 450 radnika KAP-a je otišlo u prijevremenu penziju.

Bonus video: