Pozitivna: Ivanović da objelodani projekte za koje dobijeno 50 miliona

Ivanović je dužan, kako kažu iz Pozitivne, da javnosti objasni sa kojim se projektima konkurisalo
59 pregleda 9 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Pozitivna CG
Goran Đurović, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 22.10.2013. 16:11h

Iz redova Pozitivne pozvali su ministra poljoprivrede Petra Ivanovića da objelodani prijekte za koje je predviđen kredit dobijen iz Abu Dabija.

"Pozitivna Crna Gora poziva ministra Ivanovića da saopšti zašto krije za koje je projekte dobijen kredit iz Abu Dabija, te da počne da radi za poljoprivrednike umjesto što ih omalovažava.

Ponovo pitamo Ministra Ivanovića o kakvom se zapravo kreditu radi, koja je njegova namjena, kolika je utvrđena kamatna stopa, na koji način poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati i zašto na zavničnom sajtu fonda za razvoj iz Abu Dabija nema ni riječi o pomenutom kreditu .

Na sajtu fonda za razvoj Abu Dabija jasno su precizirani uslovi na osnovu kojih direktno vlade i resorna ministarstva kandiduju konkretne projekte za dobijanje kreditnih sredstava. Uslovima je predviđeno da nakon aplikacije koja je u zvaničnoj formi dostavljena pomenutom fondu, bord fonda zasjeda i donosi odluku o tome da li su sredstva odobrena kako bi se pristupilo definisanju i potpisivanju ugovora".

Ivanović je dužan, kako kažu iz Pozitivne, da javnosti objasni sa kojim se projektima konkurisalo imajući u vidu njegove navode da domaći poljoprivrednici nemaju projekte.

"S obzirom na to da je ministar Ivanović optužio poljoprivrednike da nemaju projekte, Pozitivna Crna Gora zahtjeva od ministra da širu javnost informiše sa kojim je projektom Ministarstvo za poljoprivredu konkurisalo kod fonda iz Abu Dabija.

Naši poljoprivredni proizvođači rade u nemogućim uslovima nelojalne konkurencije,sive ekonomije i enormnog uvoza i zbog toga je svaki poljoprivredni proizvođač koji opstaje heroj koga treba hvaliti, podržati a ne kuditi.

Njihov posao nije da pišu projekte već da pokušaju prehraniti Crnu Goru.

Vaš posao ministre Ivanoviću i brojnih činovnika koje ste izabrali jeste da se pozabavite pisanjem projekata i da što više sredstava izvučete iz predpristupnih fondova koji su dobrim dijelom namjenjeni upravo razvoju poljoprivrede. Ministru bi bilo bolje da zasuče rukave i počne ozbiljno da se bavi razvojem strateške grane kao što je poljoprivreda nego što nabusito i bez osnova napada poljoprivrednike i novinare koji ga kritikuju", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Goran Đurović.

Bonus video: