Menadžment DKP: Činimo sve da radnici budu zadovoljni

Radnici DKP, njih oko 20, blokirali su danas kapiju fabrike, nezadovoljni zbog kašnjenja zarada
0 komentar(a)
Radnici DKP, Foto: Boris Pejović
Radnici DKP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2013. 20:09h

Menadžment Duvanskog kombinata Podgorica (DKP) učinio je sve da ne dođe do opravdanog nezadovoljstva radnika, poručio je izvršni direktor te kompanije u stečaju, Slavoljub Vukašinović.

Radnici DKP, njih oko 20, blokirali su danas kapiju fabrike, nezadovoljni zbog kašnjenja zarada.

Vukašinović je, u izjavi dostavljenoj agenciji Mina-business, kazao da je menadžment DKP-a, zajedno sa stečajnim upravnikom, učinio sve da ne dođe do opravdanog nezadovoljstva zaposlenih u DKP-u.

„Već nekoliko mjeseci pokušavamo da dokažemo da nam pripada ono što je naše, i da kao preduzeće u stečaju ne možemo da ’vučemo’ za sobom teret obaveza od prije pet, šest i više godina“, kazao je Vukašinović.

On je rekao da njihova prepiska i brojni sastanci sa Vladinim organima nijesu dali rezultat.

„I došli smo dotle da nam efektiva ’leži’ kod države, a u njoj zarobljene plate i obaveze prema povjeriocima. Radnici opravdano nezadovoljni, povjerioci takođe, a svi zajedno razočarani neefikasnošću institucija koje o tome odlučuju“, naveo je Vukašinović.

On je kazao na ne želi da navodi imena „jer nam je svejedno ko je kriv, ako ulazimo u problem koji ćemo iz dana u dan teže rješavati“.

„Prosto treba da je svima jasno da niko u Crnoj Gori ne može poslovati, odnosno izvoziti, ukoliko PDV ne vrati na zakonski uređen način. Posebno mi u DKP, koji ne tražimo ništa u novcu, već u akciznim markicama za domaće tržište“, rekao je Vukašinović.

On je zamolio državnu administraciju i pojedince koji su, kako je naveo, puni nerazumijevanja za sve što se radi, da pogladaju koliko se Hrvatska bori da obezbijedi povlašćen položaj svom jedinom proizvođaču cigareta na tržištu Srbije.

„Zato Hrvatska ima moćni TDR, a mi DKP u stečaju“, zaključio je Vukašinović.

Bonus video: