Podržali Predlog zakona o zaštiti potrošača

Odbor je odlučio i da predloži Skupštini da usvoji izmjene i dopune Carinskog zakona koje se odnose na ispunjavanje obaveza koje proističu iz procesa pristupanja Crne Gore EU
1 komentar(a)
kupovina, Foto: Shutterstock.com
kupovina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.10.2013. 14:22h

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je danas Skupštini da usvoji Predlog zakona o zaštiti potrošača, kao i izmjene i dopune Carinskog zakona.

Predlogom zakona o zaštiti potrošača se, između ostalog, unaprijeđuje zaštita prava potrošača u skladu sa ustavnim opredjeljenjima Crne Gore o zaštiti potrošača i komparativnim iskustvom iz prava Evropske unije i međunarodnog prava.

"Povodom razmatranja navedenog zakonskog akta, sjednici su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija Centar za zaštitu potrošača i Građanski bankarski ombudsman, koji su dali osvrt na predloženi zakon i ukazali da se istim na kvalitetniji način uređuje oblast zaštite prava potrošača" saopšteno je iz Skupštine.

Takođe, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji izmjene i dopune Carinskog zakona koje se odnose na ispunjavanje obaveza koje proističu iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Na sjendici je konstatovano i da na javni konkurs za imenovanje predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, koji je raspisan 2. oktobra, nije pristigla nijedna prijava.

Rok za podnošenje prijava ističe u petak.

Bonus video: