Ministarstvo finansija priprema analizu efekata naplate taksi

Novi porezi počeli su građanima da se obračunavaju u julu, a na naplatu su stigli u avgustu. Takse su privremene i trebalo bi da budu ukinute 1. januara
97 pregleda 1 komentar(a)
Ministarstvo finansija, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo finansija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.10.2013. 15:55h

Ministarstvo finansija pripremiće analizu efekata do sada implementiranih mjera fiskalne konsolidacije, među kojima su i takse.

Iz Ministarstva su agenciji Mina-business kazali da će analizu kad bude završena uputiti Vladi na razmatranje, kako bi se sagledala potreba dalje primjene zakonskih rješenja u toj oblasti.

Skupština je krajem maja prošle godine usvojila Zakon o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

Novi porezi počeli su građanima da se obračunavaju u julu, a na naplatu su stigli u avgustu. Takse su privremene i trebalo bi da budu ukinute 1. januara.

Zakonom je regulisano obračunavanje i plaćanje takse od jednog eura na kartice mobilne telefonije, tarifna brojila, priključke kablovske komunikacione mreže, kao i upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

Ministar finansija, Radoje Žugić, rekao je ranije da će Ministarstvo predložiti ukidanje takse na električna brojila osim za vikend kuće i stanove.

Bonus video: