Krivokapić: Normalno funkcionišemo i nastavljamo proizvodnju

"Vjerovatno će biti isti scenario kao sa nikšićkom Željezarom, s tim što je Željezara imala sreće da se pojavi investitor u liku Tosčelika", rekao je Krivokapić
7 komentar(a)
Rade Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Rade Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.10.2013. 12:33h

Radnici Kombinata aluminijuma (KAP) očekivali su proglašenje bankrota fabrike, nakon čega normalno funkcionišu i nastavljaju proizvodnju zahvaljujući Montenegrobonusu, saopštio je predsjednik Sindikata Aluminijuma, Rade Krivokapić.

"To smo i očekivali čim je proglašen stečaj, niko nije podnio plan reorganizacije, što nijesmo ni očekivali", rekao je Krivokapić.

Privredni sud u Podgorici proglasio je danas bankrot u KAP-u.

Bankrot, odnosno sprovođenje klasičnog stečaja, kako je ranije objašnjeno, znači da će se imovina Kombinata prodavati u cjelini ili će, ako se povjerioci saglase biti prodaja fabrike kao pravnog lica.

"Vjerovatno će biti isti scenario kao sa nikšićkom Željezarom, s tim što je Željezara imala sreće da se pojavi investitor u liku Tosčelika. Nama ostaje samo da se nadamo da će se i za nas pojaviti potencijalni investitor od ovih koji su obilazili Kombinat. Da li će doći do toga i kad, preostaje nam samo da čekamo", kazao je Krivokapić.

Što se tiče radnika Kombinata, Krivokapić je rekao da sve funkcioniše normalno.

"Proizvodimo normalno zahvaljujući Montenegrobonusu, koji je zadužen da obezbijedi nesmetan proces proizvodnje, a stečajna uprava je ocijenila da je KAP mnogo bolje i lakše prodati dok radi nego ugašen", naveo je Krivokapić.

Ukupna potraživanja Kombinata, iznose gotovo 460 miliona eura. Stečajni upravnik, Veselin Perišić je utvrdio da je nesporno skoro 360 miliona eura.

Stečajni upravnik priznao je više od 70 odsto potraživanja, dok je preko 20 odsto osporio. I od te petine može se očekivati da 50 odsto na kraju bude priznato.

Bonus video: