Mađari preuzeli bečićki hotel Queen of Montenegro

Mađarska firma sada pregovara o upravljanju hotelom, kao i da li će radnici i dalje biti zaposleni u dosadašnjoj firmi ili u onoj koja je preuzela hotel
81 pregleda 0 komentar(a)
Queen of Montenegro, Foto: Arhiva "Vijesti"
Queen of Montenegro, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.10.2013. 09:43h

Mađarska OTP grupa potvrdila je zvanično “Vijestima” da je firma “Debt Management Project 1 Montenegro” kupac budvanskog hotela Kvin ov Montengro (Queen of Montenegro).

“'Debt Management Project 1 Montenegro' kupac hotela Kvin ov Montenegro ispituje mogućnosti i pokrenuće pregovore sa kompanijom koja upravlja hotelom u cilju obezbjeđivanja poslovanja hotela”, rečeno je “Vijestima” u OTP grupi. “Debt Management Project 1 Montenegro” je firma registrovana za promet nekretnina, a u stopostotnom vlasništvu je OTP faktoringa, mađarske firme koja se bavi naplatom potraživanja Crnogorske komercijalne banke (CKB) kako bi je oslobodila loše kolaterale i dio je OTP grupe.

“Vijesti” su objavile da je ova firma za kupovinu hotela ponudila iznos početne cijene od 20,3 miliona, za pripadajuće zemljište 155 hiljada i za pokretnu imovinu 300.000 eura.

Aukcija je obavljena 30. septembra, a ugovor treba da bude potpisan u roku od osam dana. OTP i CKB banka zaplijenile su hotel jer nije vraćen kredit od 42 miliona eura. Hotelom je do sada gazdovala istoimena firma „Queen of Montenegro" čiji je direktor bio Dragan Purko Ivančević.

Mađarska firma sada pregovara o upravljanju hotelom, kao i da li će radnici i dalje biti zaposleni u dosadašnjoj firmi ili u onoj koja je preuzela hotel.

Bonus video: