Uvođenje stečaja u Vektri investments: Ročište odloženo za 11. novembar

CKB, kako je kazao advokat Jovović, nije uvrštena u Plan reorganizacije u stečajnom postupku, zbog čega se on protivio odlaganju ročišta
71 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.09.2013. 14:10h

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra investments, na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP Factoringa, odloženo je za 11. novembar.

Punomoćnik Vektre investments, Ranko Grbavac tražio je da se ročište odloži kako bi se sačekao ishod glasanja o Planu reorganizacije u stečajnom postupku koji se kod Suda vodi nad glavnom kompanijom Vektra Montenegro, biznismena Dragana Brkovića.

Uvođenje stečaja je traženo i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horizon Logistic i Vektra Aviation

“Plan je predat, sa njim su upoznati povjerioci i za njega će brzo biti zakazano ročište. Planom je predviđeno namirenje potraživanja povjerioca, koji je predlagač u predmetnom postupku”, naveo je Grbavac. On smatra da bi bilo cjelishodno i ekonomično da se ročište odloži.

Advokat CKB, Filip Jovović kazao je da je taj plan neprecizan i pitanje je hoće li proći.

“Ta okolnost nije od značaja budući da je plan neprecizan, tako da se ne može vidjeti na koji način i koje potraživanje se izmiruje, dok su drugi povjerioci u tom predlogu Plana dati precizno”, objasnio je Jovović.

CKB, kako je dodao, nije uvrštena u plan, zbog čega se on protivio odlaganju ročišta.

Sudija Privrednog suda, Dragan Vučević kazao je da će Sud pribaviti spise predmeta, kao i poseban izvještaj o nađenom stanju kod stečajnog dužnika.

Apelacioni sud je ranije oborio rješenje Privrednog suda o odbijanju zahtjeva za uvođenje stečaja toj Brkovićevoj kompaniji.

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra investments duguje 23,1 hiljadu eura, dok potraživanja CKB-a iznose oko 1,4 miliona eura bez kamata.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Uvođenje stečaja je traženo i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horizon Logistic i Vektra Aviation.

Privredni sud u Podgorici je 20. decembra prošle godine uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro. Rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro donio je sudija podgoričkog Privrednog suda Miodrag Anđelić na predlog CKB-a, odnosno kompanije OTP Factoring.

Bonus video: