U Solani završavaju berbu, prikupljeno 11.000 tona soli

So je prikupljena sa samo 22 od ukupno 44 bazena budući da je neposredno prije i tokom berbe na usoljene bazene palo oko 300 litara kiše po kvadratu
0 komentar(a)
berba soli, Foto: Samir Adrović
berba soli, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 26.09.2013. 06:54h

Na bazenima ulcinjske Solane danas će biti okončana berba koja je trajala 27 dana i tokom koje je prikupljeno oko 11.000 tona soli, saznaju "Vijesti".

So je prikupljena sa samo 22 od ukupno 44 bazena budući da je neposredno prije i tokom berbe, prema nezvaničnim podacima, na usoljene bazene palo oko 300 litara kiše po kvadratu.

Imajući u vidu tehniku sa kojom je uprava raspolagala, oko 100 sezonaca i zaposleni u fabrici uradili su i više nego što se očekivalo iako je prije berbe najavljivan prihod i od čak 20 hiljada tona slanih kristala.

Kako "Vijesti" saznaju, sezoncima su isplaćene dvije ugovorene rate, dok je isplata posljednjeg dijela zarade najavljena za nekoliko dana nakon berbe.

Dnevna norma iznosila je 25 eura.

"Vijesti" u Solani nijesu mogle dobiti zvaničnu izjavu o berbi, a izvršni direktor Ratko Prentić uputio nas je na novog stečajnog upravnika Ognjena Jovovića, koji bi ovih dana trebalo i zvanično da počne da obavlja tu funkciju.

Jovović će na mjestu stečajnog upravnika zamijeniti pokojnog Milorada Ikovića, čiji je bio dugogodišnji pomoćnik i saradnik.

Iković, koji je preminuo prije oko 20 dana, bio je stečajni upravnik u Solani od uvođenja stečaja 2004. godine.

Bonus video: