Popović: Vlasnik hotela As spreman da nastavi da investira

"Do 15. decembra 2015. stavio bi u funkciju dio hotela u kapacitetu od 180 smještajnih jedinica sa standardom hotela pet zvjezdica"
145 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2013. 13:40h

Vlasnik hotela As u Perazića dolu spreman je da realizuje investicione aktivnosti, u iznosu od 15 miliona eura, čime bi do kraja 2015. stavio u funkciju 180 smještajnih jedinica, saopšteno je iz Sekretarijata za razvojne projekte.

Sekretar Sekretarijata, Nebojša Popović kazao je agenciji Mina-business, da je vlasnik hotela, crnogorsko-ruska kompanija Nega turs, spreman da nastavi da realizuje investicioni program sa jasno utvrđenim rokovima kojim će se u narednom dvogodišnjem periodu u potpunosti realizovati investicione aktivnosti na prvoj fazi objekta.

"Na taj način bi se do 15. decembra 2015. stavio u funkciju dio hotela u kapacitetu od 180 smještajnih jedinica sa standardom hotela pet zvjezdica", rekao je Popović.

U tom pravcu su, kako je podsjetio, i pokrenuti pregovori u cilju zaključenja aneksa ugovora, koji uključuje mehanizme zaštite urednog ispunjavanja obaveze, kao što su bankarska garancija, ugovorne kazne, kao i raskide ugovora za svako kršenje ugovorene dinamike.

"Potpisivanje aneksa za hotele Centar za odmor, liječenje i rekreaciju Igalo, kao i As prije svega podstiču se investicione aktivnosti, na osnovu kojih će, tokom naredne dvije godine, u pomenuta dva objekta, biti investirano preko 19 miliona eura", objasnio je Popović.

Sa druge strane, kako je dodao, nakon realizacije investicionog programa, hoteli bi bili otvoreni, čime bi tursitička ponuda bila bogatija za 430 smještajnih jedinica kategorije četiri i pet zvjezdica, od čega 250 smještajnih jedinica u hotelu Centar za odmor, liječenje i rekreaciju Igalo i 180 smještajnih jedinica hotel As.

Savjet za privatizaciju je, na sjednici održanoj prošle sedmice, utvrdio predloge aneksa ugovora o prodaji 80,96 odsto akcijskog kapitala Centar za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo i aneksa ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u kupoprodaji hotela As u Petrovcu.

Popović je saopštio da kada su u pitanju ugovori za hotele Planinka i Jezera na Žabljaku, Privredni sud u Bijelom Polju je, kao nadležni organ, pokrenuo proceduru za raskid.

Vlada se krajem aprila odlučila na raskid privatizacionih ugovora za Centar Igalo, hotele Planinka i Jezera na Žabljaku i As u Petrovcu zbog neispunjavanja investicionih obaveza

Kompanija Hotel menadžment (HM) Durmitor je, kako je naveo, ovih dana pokazala spremnost da nakon što su otvorili i stavili u funkciju hotel Žabljak, bez odlaganja nastave sa radovima na hotelu Jezera i da investicione aktivnosti realizuje u potpunosti, u periodu od dvije godine. U skladu sa tim pokrenuli su inicijativu za usaglašavanjem aneksa ugovora.

Savjet za privatizaciju je, kako je ranije saopšteno, utvrdio mjere za nastavak aktivnosti u hotelu Jezera na Žabljaku, nakon jednostranog raskida ugovora sa kupcem, uz uključivanje svih pravnih mehanizama koji će obezbijediti uredno ispunjavanje investicione obaveze.

Savjet je obavezao resorno Ministarstvo i Sekretarijat za razvojne projekte da u najkraćem roku imenuju stručni tim koji će pripremiti izvještaj o visini pretrpljene štete i izgubljene dobiti države povodom nerealizovanih obaveza iz kupoprodajnih ugovora za hotele Jezera i Planinka.

To će predstavljati osnov za formiranje tužbenog zahtjeva prema nadležnom sudu, odnosno za eventualni postupak vansudskog poravnanja.

Vlada se krajem aprila odlučila na raskid privatizacionih ugovora za Centar Igalo, hotele Planinka i Jezera na Žabljaku i As u Petrovcu zbog neispunjavanja investicionih obaveza.

Galerija

Bonus video: