Telenor među prvima po održivosti

Telenor se 12 godina zaredom nalazi na ovoj listi, a ove godine Grupa je imala 90 poena (od mogućih 100)
66 pregleda 0 komentar(a)
Telenor, Foto: Www.pressonline.rs
Telenor, Foto: Www.pressonline.rs
Ažurirano: 17.09.2013. 15:54h

Telenor Grupa našla se i ove godine među vodećim telekomunikacionim kompanijama na godišnjoj rang listi korporativnih lidera koji posluju u skladu sa principima održivog razvoja, koju objavljuje Svjetski indeks održivosti Dow Jones.

Telenor se 12 godina zaredom nalazi na ovoj listi, a ove godine Grupa je imala 90 poena (od mogućih 100), čime je popravila rezultat za sedam poena u odnosu na prethodno rangiranje”, saopšteno je iz Telenora.

Prvi put ove godine, piše u saopštenju, Telenor grupa uvrštena je i među lidere prema učinku na polju klimatskih promjena.

"U ovogodišnjem izvještaju Global 500 Climate Change Report organizacije Carbon Disclosure Project Telenor Grupa nalazi se na trećem mjestu a prošle godien bila ej na destoj poziciji”, piše u saopštenju Telenora.

Indeks održivosti DJSI postao je glavna referenca za priznavanje svjetskih lidera u oblasti korporativne održivosti. DJSI procjena obuhvata detaljnu analizu ekonomskih, ekološkiih i društvenih kriterijuma, sa posebnim fokusom na specifične rizike i mogućnosti industrije.

Bonus video: