Budi odgovoran: "Kafanica" kažnjena sa 200 eura

Inspektori su, nakon kontrole Pica bara u Podgorici, podnijeli prekršajne naloge zbog nezaključivanja ugovora o radu i neprijavljivanja na obavezno socijalno osiguranje
51 pregleda 3 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Budiodgovoran.me
Budi odgovoran, Foto: Budiodgovoran.me
Ažurirano: 22.07.2018. 12:47h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano devet primjedbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od 200 eura.

Inspektori su sa 200 eura kaznili lokal "Kafanica" u Beranama, jer u njemu nijesu zatekli dovoljan broj cjenovnika.

Inspektori su, nakon kontrole Pica bara u Podgorici, podnijeli prekršajne naloge zbog nezaključivanja ugovora o radu i neprijavljivanja na obavezno socijalno osiguranje.

Prilikom kontrole, na osnovu prijave o neizdavanju računa i nelegalnom radu prodavnice Dio i kafane bez imena u Podgorici, uvrđeno je da objekat ne postoji, odnosno da nema nepravilnosti.

Nepravilnosti nijesu utvrđene ni prilikom kontrole lokala Budoš, pekare Trend i Lovćen banke u Nikšiću, Pice Pepe i A.T. iz Podgorice.

Odgovor nije dobila prijava koja se odnosila na blokadu puta zbog gužve oko marketa Blini u Ulcinju.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: