Hotel The Queen of Montenegro ide na prodaju zbog neplaćanja kredita

Nije vraćan kredit od 35 miliona, OTP će oglasiti prodaju hotela i ostale imovine
379 pregleda 62 komentar(a)
The Queen of Montenegro, Foto: Vuk Lajović
The Queen of Montenegro, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.09.2013. 06:40h

Mađaska OTP banka pokrenula je proceduru naplate kredita od 35 miliona eura, koji je prije šest godina od nje uzela tada novoosnovana hotelska kompanija The Queen of Montenegro koja gazduje istoimenim bečićkim hotelskim kompleksom.

Mađari će ponuditi na prodaju hotel, jer rusko-crnogorska kompanija već četvrtu godinu ne izmiruje svoje kreditne obaveze.

Direktor i suvlasnik bečićkog hotela Queen of Montenegro Dragan Purko Ivančević potvrdio je “Vijestima” da će taj hotel i kompletna imovina preduzeća biti ponuđeni na vansudskoj prodaji nakon što je zbog duga od 35 miliona eura OTP banka aktivirala hipoteku.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, hotel će biti ponuđen na prodaju početkom naredne godine.

Prije privatizacije, naziv hotela je bio Panorama, kojom je gazdovalo hotelsko preduzeće Miločer.

Hotel je dobro poslovao, ali ruski investitor nije ispunio obaveze. Upravo 2009. je i aktivirana hipoteka, kada i počinje prevlast banke u tom hotelu.

“Menadžment nastavlja da radi svoj posao dok se ne nađe drugi vlasnik, ali banka preuzima imovinu koja je bila predmet zaloge”, rekao je Ivančević.

On je ukazao da je traženje novog vlasnika posao banke.

“Pošto je Queen od Montenegro veliki potencijal i projekat koji treba čuvati mi smo tu da obezbijedimo kontinuitet i kvalitet rada i siguran sam da budućnost hotela neće biti ugrožena”, istakao je Ivančević.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: