Inspekcija zatvorila popularnu "Školijeru" u Budvi

Poreska inspekcija tokom posljednje sedmice avgusta zatvorila je dva, a prekršajno kaznila još pet lokala u Budvi zbog neevidentiranja prometa
343 pregleda 7 komentar(a)
Školijera inspekcija, Foto: Vuk Lajović
Školijera inspekcija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.09.2013. 06:55h

Poreski inspektor zatvorio je jedan od najpopularnijih lokala brze hrane u metropoli turizma - “Školijeru” na glavnom gradskom šetalištu.

Do zatvaranja je došlo kada je usljed redovne kontrole inspektor utvrdio da se u lokalu ne evidentira promet, odnosno, ne izdaju fiskalni računi mušterijama.

Poreska inspekcija tokom posljednje sedmice avgusta zatvorila je dva, a prekršajno kaznila još pet lokala u Budvi zbog neevidentiranja prometa.

Akcija "Na sva zvona siva zona", koju je pokrenula Vlada u cilju da podstakne građane da prijave sivu ekonomiju, tokom ove sezone urodila je plodom, pa je na sajtu Ministarstva finansija Poreska inspekcija jednom sedmično objavljivala spisak svih preduzeća i preduzetnika, koji su se oglušili o plaćanje poreza.

"Vlada je odlučna da, sprovođenjem politike nulte tolerancije prema sivoj ekonomiji, osigura striktno poštovanje zakona i odgovoran odnos svih subjekata prema javnim prihodima, odnosno novcu građana. Nezakonitim postupanjem i neplaćanjem poreza i drugih dažbina državi, potkradaju se građani i dovode u nepovoljan položaj odgovorni privrednici koji obaveze redovno i propisno izmiruju", navode iz Ministarstva finansija.

Bonus video: