SDP: Stečajni postupak u KAP-u treba brzo privesti kraju

"Postavlja se pitanje kako je moguće da je KAP u stečaju u situaciji da dobije bolje i povoljnije ugovore od KAP-a koji je bio obezbijeđen garancijama države"
5 komentar(a)
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2013. 14:56h

Stečajni postupak u Kombinatu aluminijuma (KAP) treba brzo privesti kraju, kako bi se stavila tačku na poharu koju “strateški investitor” Centralno-evropska kompanija (CEAC) i dalje pokušava da nastavi nad građanima Crne Gore, ocijenili su u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

U SDP-u smatraju da je raskidanje svih dosadašnjih ugovora koji su postojali u KAP-u i težnja stečajne uprave da ih zamijene boljim, samo je još jedna potvrda stava te partije da je dosadašnje poslovanje fabrike bilo direktno na štetu države Crne Gore i njenih građana, preko čijih leđa su se sve štete do sada prelamale.

"Postavlja se pitanje kako je moguće da je KAP u stečaju u situaciji da dobije bolje i povoljnije ugovore od KAP-a koji je bio obezbijeđen garancijama države. Lako je zaključiti da se na KAP gledalo kao na mehanizam za izvlačenje gomile novca iz džepova naših poreskih obveznika i za njegovo iznošenje van Crne Gore na račune CEAC-a i sa njim povezanih lica", navedeno je u saopštenju SDP-a.

Upravo to, kako se dodaje, dodatno obavezuje nadležne da ospore potraživanja koja su zasnovana na fiktivnim ugovorima između CEAC-a i sa njim povezanih lica, što SDP uporno traži.

Bonus video: