Maloprodajne cijene goriva ostaju iste i naredne dvije sedmice

"Zahvaljujući uprosječivanju vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu, koji su referentni za obračun, nijesu se stekli uslovi za njihovu korekciju"
2 komentar(a)
gorivo, pumpa, Foto: Arhiva "Vijesti"
gorivo, pumpa, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.08.2013. 10:11h

Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste i naredne dvije sedmice, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Bezolovni eurosuper 98 i 95 i dalje će koštati 1,41 eura, odnosno 1,38 eura, a eurodizel 1,29 eura.

Cijena eurodizela za komercijalne svrhe i narednih 15 dana iznosiće 1,07 eura, a lož ulja i lož ulja za grijanje 1,26 eura, odnosno 98 centi.

Iz Ministarstva su kazali da je protekli obračunski period obelježio dalji rast vrijednosti naftnih derivata, koji je bio posebno izražen za benzinske.

"Zahvaljujući uprosječivanju vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu, koji su referentni za obračun, nijesu se stekli uslovi za njihovu korekciju“, naveli su iz Ministarstva.

Oni su dodali i da se u slučaju nastavka takvog trenda može očekivati rast maloprodajnih cijena, kako benzinskih, tako i dizel naftnih derivata. Takođe, uočen je i dalji blagi rast vrijednosti eura u odnosu na američki dolar.

Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori posljednji put su promijenjene 17. jula, kada su poskupili eurodizel i lož ulje četiri i pet centi.

Naredni obračun biće 9. septembra, dok će eventualne nove cijene naftnih derivata važiti od 10. septembra.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Bonus video: